Futbol

Denizlispor'dan olaylı kavga açıklaması

02 Aralık 2013 Pazartesi 17:22 - Son Güncelleme 02 Aralık 2013 Pazartesi 17:30

Özsoy, taraftarların kavgası ile Denizlispor'un ilgisinin olmadığını belirtti.

Denizlispor Kulübü Başkanı Mehmet Özsoy, taraftar grupları arasında çıkan ve bir kişinin öldüğü kavgayla ilgili "Bu yaşanılan trajedinin Denizlispor'la alakası yoktur ve olamaz da" dedi.

Özsoy, yaptığı yazılı açıklamada, taraftarlar arasında çıkan olayların ardından gelen ölüm haberine çok üzüldüklerini, bu olayın Türkiye'de ilk kez tel örgüyü kaldıran ve fair-play ödülü alan kulübün taraftarına yakışmadığını belirtti.

Galibiyeti kutlamaları gerekirken bu olayla yıkıldığını bildiren Özsoy, şu ifadeleri kullandı:

"Zorlu Tavşanlı deplasmanından alınan altın değerindeki 3 puanın sevincini kutlamak varken bu olayları duymak, almış olduğumuz galibiyete gölge düşürdü. Tüm taraftarımıza buradan bir kez daha seslenmek istiyorum. Denizlispor camiası centilmenliğini ve sağduyusunu hiçbir zaman elinden bırakmasın. Bunun gibi olaylar futbola gölge düşürmektedir. Yaşanılan olayda hayatını kaybeden taraftarımız Fatih Eroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Edindiğimiz bilgilere göre olayın failleri yakalanmıştır. Suçlular elbette cezalandırılacak. İki lider arasında bizim bilmediğimiz bir olay cereyan etmiş olabilir. Şunun bilinmesini isterim ki, bu yaşanılan trajedinin Denizlispor'la alakası yoktur ve olamaz da."

Denizlispor'dan sanığın savunulmayacağı açıklaması
Öte yandan Denizlispor Yönetim Kurulu üyeleri Hamdi Işıklı ve Anıl Aba da kulübün internet sitesinden yaptıkları açıklamada, hiçbir zaman bir taraftar grubunun savunmasını yapmadıklarını ve yapmayacaklarını vurguladı.

Bir kurumu ya da kişiyi savunacaklarsa onun Denizlispor Kulübü olacağının belirtildiği açıklamada, "Herhangi bir sanığın ve İ.S'nin savunma avukatlığını yapmayacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz" ifadelerine yer verildi.

Denizlispor taraftar grupları arasında çıkan kavgada 1 kişi ölmüş, 9 kişi yaralanmış, 57 Gençlik Taraftar grubu lideri İ.S. dahil 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz