Futbol

İbrahim Üzülmez: Sabırlı olmamız gerekiyor

13 Şubat 2020 Perşembe 13:14 - Son Güncelleme 13 Şubat 2020 Perşembe 14:56

Adana Demirspor maçının zor geçeceğini belirten Bursaspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, "Devre arası transfer döneminde eksik mevkilere çok doğru oyuncular aldılar. Bu maçta sabırlı olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yeşil-beyazlı kulübün teknik patronu İbrahim Üzülmez, TSYD'nin düzenlediği kahvaltı organizasyonunda önemli açıklamalarda bulundu.

Sözlerine organizasyon için TSYD'ye teşekkür ederek başlayan Üzülmez, "Ortak menfaat Bursaspor'un başarısıdır. Süper Lig'e çıktığımız zaman herkes daha fazla Bursaspor'un arkasında bulunmaya çalışacaktır. Bu sene sıkıntılı, her platformda dile getiriyoruz. Ama takdir edersiniz ki Bursaspor büyük bir camia. Kalan süre içerisinde herkesin destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda en azından sesimizi duyurmak anlamında bu sıcak ortam, beni çok mutlu etti.

Zaman zaman sıkıntı yaşayıp acı çekeceğiz ama işin sonunda inşallah hep beraber Bursaspor'u limana yamaştırmak istiyoruz. sadece bendeğil, herkesin Bursasor'un arkasında durması gerekiyor. Zaman zaman kötü oynadık, zaman zaman kötü sonuç aldık ama o süre zarfı içerisinde oyun anlamında yerel medyanın olumlu eleştirileri oldu. Bunları devam ettirmemiz gerekiyor ki ortak Bursasporu ileriye taşıyalım" ifadelerini kullandı.

"Taraftarımızın dikkat etmesi gerekiyor"

TFF 1. Lig'in 22. haftasında pazar günü Bursa'da oynanacak Adana Demirspor maçıyla ilgili de yorum yapan Üzülmez,"Devre arası transfer döneminden Adana Demirspor eksik mevkilere çok doğru oyuncular aldı.Onlar da sezonun ikinci yarısına baktığımızda şu anda oyun içerisinde en güçlü oynayan takımlardan birisi. Bizim açımızdan zor bir maç olacaktır. Bir kere bu maçta sabırlı olmamız gerekiyor. Kaliteli oyuncuları var, önlem almamız gereken oyuncular var. Ama özellikle taraftarlarımıza bu konuda uyarıda bulunmak istiyorum. Bu maçta bir olumsuz bir tezahürat olursa bundan sonraki maçlarda sahanın kapanması gibi bir durum söz konusu olabilirmiş. Onların her maçta yanımızda olmaları anlamında bu maçta dikkat etmeleri gerekiyor ve sadece takımı, oyuncuları hepimizi desteklemeleri gerekiyor.

Bazen bu tür maçlar camiaları 3-4 hafta geriye götürebilir. Olumsuz anlamda yapacağımız saha dışındaki durumlar, verilecek cezalar, şampiyonluk anlamında büyük yaralar da verebilir. Dolayısıyla oyuncularımıza, takımımıza destek versinler. Zaten bu süreçte yanımızda olduklarını hissettiriyorlar. Eskişehirspor maçındaki destek, benim unutamayacağım dönemlerden birisi.

Zor bir maç olacaktır. Bizim de Osmanlıspor maçında çıkarmamız gereken dersler var. Özellikle ilk 45 dakikada yaptığımız çok bariz ve bireysel hatalar var, bunları devam ettirirsek sıkıntılar yaşarız. Defansif anlamda sorunlarımız var. İlk 8 takım içerisine baktığımız zaman en çok gol yiyen takımlar arasında ilk iki deyiz. Bunlar şampiyon adayı takım için yapılması gereken eleştirilerdir. Kendi içimizde bu eleştirileri yapacağız.

Bu maçta 90 dakika boyunca konsantre içerisinde olan, maçın başlangıcı ve bitiş düdüğü ile arasında disiplini elden bırakmayan, Bursaspor'un armasına en iyi şekilde karakter anlamında saygı gösterecek bir oyuncu topluluğu görmek istiyorum. Oyuncularıma inanıyorum. Osmanlıspor maçındaki ilk yarıdaki eleştiriler tamam, ama ikinci yarıda Özer'in gayretini, 90. dakikada Shehu'nun o gayretini gözardı edemem. İsteyen oyuncuya saygı duyuyorum. Dolayısıyla biz Osmanlıspor maçındaki ilk yarıdan dersler çıkarıp ikinci yarıdaki gayretimizi ortaya koyarsak, inşallah Adana Demirspor maçından istediğimiz sonuçla ayrılacağımızı düşünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz