Futbol

Tahkim Kurulu Başkanı istifa etti

18 Ağustos 2016 Perşembe 20:11 - Son Güncelleme 18 Ağustos 2016 Perşembe 17:40

Engin Tuzcuoğlu'nun yerine başkanlığa Halit Fahri Gültekin atandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu görevinden istifa etti. Tuzcuoğlu'nun yerine Halit Fahri Gültekin atandı.

TFF'den yapılan açıklamada, Engin Tuzcuoğlu'nun istifasını federasyona sunduğu ve istifasının işleme konulduğu bildirildi.

Tuzcuoğlu'nun yerine Tahkim Kurulu'nun başına Etik Kurulu Başkanlığını yürüten Halit Fahri Gültekin'in atandığı kaydedildi.

TSK'lı hakem ve gözlemcilere görev yasağı

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığının isteği üzerine "İkinci bir emre kadar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli gözlemci ve hakemlere görev verilemeyeceği"ne ilişkin 60 federasyonu uyardı.

Bakanlık, uyarıya ilişkin 60 federasyona yazı göndererek bilgilendirdi.

Türkiye Voleybol Federasyonunun, internet sitesinde yer alan duyuruda ise uyarıya ilişkin bilgi aktarıldı.

Federasyonun açıklamasında, 2016-2017 sezonu öncesi hakem ve gözlemci gelişim ile bilgilendirme seminerine katılamayacak TSK personeli gözlemci ve hakemler için telafi semineri yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Bu nedenle ilgi yazı gereği Genelkurmay Başkanlığının ikinci bir emrine kadar anılan TSK personeli gözlemci ve hakemlerimize (Uluslararası, ulusal, il ve aday hakemlerimiz) görev verilemeyecektir." denildi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz