Futbol

''Yeni Adana Stadı'' hızla yükseliyor

16 Temmuz 2015 Perşembe 14:06 - Son Güncelleme 16 Temmuz 2015 Perşembe 14:18

İnşasına geçen yıl başlanan yeni Adana stadında çalışmalar hızla devam ediyor.

Sarıçam ilçesinde yaklaşık 102 dönüm alanda 43 dönüm üzerinde yükselen stadın fiziki gerçekleşmesinin yüzde 25'i tamamlandı. UEFA kriterlerinde, çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğinde 33 bin kişi kapasiteli stadın inşaatında 250 kişi çalışıyor.

Özellikle bayramdan sonra betonarme işlemlerinin azalması, yerine ince işçilik kısımlarına ağırlık verilmesiyle ivme kazanacak stat inşaatında yer yer 450-500 işçi görev yapacak. Üste çim zemine kadar kapalı olacak statta büyük bir hızla ilerleyen çalışmalar, inşaatın hava çekimlerinde de açıkça görülebiliyor.

Ataşbak: "Kente yapılan önemli bir yatırım"

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, yeni stadın kente yapılan önemli yatırımlardan biri olduğunu belirtti.

İnşa çalışmaların büyük bir hızla sürdüğünü anlatan Ataşbak, modern ve Adana'ya yakışır bir stat meydana getirebilmek için herkesin elinden geleni yaptığını kaydetti.

Toplam 102 dönüm araziye sahip tesisin, 43 dönüm üzerine inşa edildiğini anlatan Ataşbak, stadın teknik bilgilerini paylaşarak; "Kapasitesi 33 binin üzerinde ve 532 VİP, 634 loca koltuğu yer alacak. Bin 500 araçlık kapalı ve açık otopark olacak. Çok modern bir stadyum burası. İçerisinde 9 engelli merdiveni, 2 yürüyen merdiven, 10 asansör, modern bir basın tribünü bulunacak. UEFA standartlarında bir stat" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni stadın kent sporuna önemli katkılar sağlayacağını aktaran Ataşbak, "Stat tamamlandığında tesisleşme yönünden kentimize büyük imkan verecek. Diğer branşlarda kullanabileceğimiz 31 salonumuz olacak. Bu 31 salon bizim için çok değerli ve kıymetli. Birçok branşta hizmet vermekteyiz. Bu branşlardan bazılarında salon sıkıntısı yaşamaktayız. Bu statla beraber o sıkıntımızın çoğu zaten bertaraf olacak" şeklinde konuştu.

Proje müdürü Osman Belen ise özellikle Ramazan Bayramı'ndan sonra inşaatın ince işçilik, çelik konstrüksiyon imalatı ve çatı kaplama işlemleriyle çalışmaların hız kazanacağını dile getirerek, "Şu anda 250 kişi kapasiteyle çalışıyoruz. Pik noktada 450-500 kişiyi bulacak. Şu anda tüm stat işlerinin fiziki olarak yüzde 25'i seviyesindeyiz. Bundan sonra daha hızlı ilerleyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz