Futbol

Manisaspor düştü, bir şehir yıkıldı

19 Mart 2019 Salı 10:31 - Son Güncelleme 19 Mart 2019 Salı 10:39

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta, yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle bitime 7 hafta kala Manisaspor'un bir alt lige düşmesi, kentteki futbolseverleri üzdü.

Manisaspor’un içinde bulunduğu durumu haketmediğini dile getiren futbolseverler, kulübün eski günlerine kavuşması için, şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerektiğini savundular.

Burak Yılmaz, Arda Turan, Selçuk İnan, Caner Erkin ve Hakan Balta gibi isimlerin forma giydiği kadrosuyla 2005-2012 yılları arasında iki farklı dönemde Spor Toto Süper Lig’de yer alan Manisaspor, geçen sezon aldığı 12 puan silme cezasıyla 1. Lig’den düştü.

Bu sezon yine borçları yüzünden FIFA ve Futbol Federasyonu tarafından toplam 15 puanı silinen eksi 3 puandaki transfer yasaklısı Manisaspor, ligin bitimine 7 hafta kala 3. Lig’e düştü.

Çok zor günler geçiren, borçları sebebiyle tesislerinde elektrik, su ve doğal gazı kesilerek, tüm kupaları haczedilen Manisaspor’un, küme düşmesi taraftarını ve kentteki futbolseverleri üzdü.

Şehzadeler ilçesi sakinlerinden Yusuf Özdemir, çok üzgün olduklarını belirterek, “Zamanında Süper Lig’de oynamış bir takım olan Manisaspor’un 3. Lig’e düşmesinden dolayı üzüntümüzü belirtiyoruz. Daha iyi yerlerde olmasını isterdik. Caner Erkin, Arda Turan gibi çok iyi futbolcuları yetiştiren takımın 3. Lig’de olması bizleri çok üzmüştür” dedi. 

Hasgönüllü: Yeniden yapılanmak şart 

Manisaspor eski takım kaptanlarından Bülent Hasgönüllü, “Acı bir gerçek var. Manisaspor Kulübü'nün 100 milyon borcu var. Onun için yeniden yapılanmak şart. Şimdi bu yönetime bir takım insanlar söz verdi. Bu çocukları göreve getirdiler. 2 ay sonra, 3 ay sonra verilen sözler tutulmadı. Düşmeyi fırsata çevirmeyi bilmeli. Düşmek dünyanın sonu değil. Elbette insanlar üzülecek, kahır çekecek ama bir 5 sene Manisa’nın yeniden yapılanması şart” diye konuştu.

Lokmacı Cevdet Çevril, “Manisaspor’un düşmesine gerçekten çok üzüldük. Senelerin takımı. Süper Lig’de ve 1. Lig’de şampiyonluğa oynamış bir takım ama yapacak bir şey yok. Transfer yasağını kaldıramadılar, bu kadar borçla yapılacak olan bu. Allah hayırlısını nasip etsin” dedi.

Filizkan: Kulübün bu hale düşmesi hepimizi üzüntüye boğmuştur

Yıllarca spor yazarlığı yapan ve Manisaspor'un geçmiş dönemlerde yönetiminde yer alan Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, “Bugün Manisaspor yok, Manisasporluların gerçek bir takımı yok. İnşallah buna bir çare bulunur. Manisaspor’un borçtan kurtulması için de süratle amatör kümeye dönmesi lazım. Bu kulübün kapanması lazım. Yeni bir isimle Manisaspor’un tekrar Süper Lig’e kavuşması konusunda da çalışmaların yapılması lazım” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Etiketler : Manisaspor
Sıradaki Haber
TFF 2. Lig'de görünüm
Yükleniyor lütfen bekleyiniz