Futbol

Spor Toto 2. Lig'de heyecan dorukta

09 Mayıs 2014 Cuma 11:34 - Son Güncelleme 09 Mayıs 2014 Cuma 11:37

Spor Toto 2. Lig'de son hafta nefesleri kesecek.

Spor Toto 2. Lig'in 34. ve son haftasında hem Beyaz hem de Kırmızı Grup, son derece heyecanlı maçlara sahne olacak.

Giresunspor, Göztepe ve Hatayspor'un şampiyonluk şansını son haftaya taşıdığı Beyaz Grup'ta, düşmeme mücadelesi veren Dardanelspor ile Tarsus İdmanyurdu arasında puan eşitliği yaşanması durumunda averaj hesapları yapılacak.

Grupta 64 puanla liderliğini sürdüren Giresunspor'un yanı sıra 63 puanla 2. sırada bulunan Göztepe ve 62 puanla 3. sırada yer alan Hatayspor'un şampiyonluk yarışı nefes kesecek.

Beyaz Grup'ta 11 Mayıs Pazar günü oynanacak 34. hafta maçlarında Giresunspor, 4. sıradaki Yeni Malatyaspor'u konuk edecek. Göztepe sahasında 9. sıradaki Turgutluspor ile karşılaşırken, Hatayspor da deplasmanda 14. sıradaki Sarıyer ile mücadele edecek.

Averaj üstüne averaj

Beyaz Grup'ta son hafta, sadece şampiyonluk yarışı değil "düşmeme" mücadelesi de nefesleri kesecek.

Çankırıspor ve Gaziosmanpaşa'nın küme düşmesinin kesinleştiği ligde, küme düşecek 3. ve son takım 34. haftada belli olacak.

29 puanla 16. sırada yer alan Dardanelspor, pazar günü deplasmanda Tokatspor ile yapacağı maçı kazanır, 32 puanla 15. sırada yer alan Tarsus İdmanyurdu ise sahasında Pendikspor'a yenilirse, bu iki takımın puanı eşitlenecek.

Bu durumda müsabaka talimatı gereği iki takımın kendi aralarında yaptıkları maçlardaki puan ve o da yetmezse gol averajına bakılacak. Ligde Dardanelspor ile Tarsus İdmanyurdu arasında yapılan ilk maç golsüz berabere, ikinci maç ise 2-2 berabere tamamlandığından, puan ve gol averaj hesapları, küme düşecek takımın belirlenmesinde yeterli olmayacak. (Talimat gereği müsabakalarda atılan gollerde eşitlik olması durumunda, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmıyor)

Dardanelspor ile Tarsus İdmanyurdu arasında böyle bir tablo ortaya çıkarsa, bu kez genel gol averajına bakılacak. Grupta 33. haftanın ardından -15 averaja sahip Dardanelspor, -18 averajı bulunan Tarsus İdmanyurdu'ndan üstün durumda bulunuyor (Puantajdaki gol averajı, takımların sezon boyunca yedikleri gol sayısı, attıkları gol sayısından çıkarılarak bulunuyor).

Genel averajdaki eşitlik durumunda ise sezon boyunca daha fazla gol atan takım üstün sayılacak. Sezon içinde atılan gol sayısına bakıldığında 33. hafta sonunda, 32 golü bulunan Tarsus İdmanyurdu, 25 golü olan Dardanelspor'dan üstün durumda.

Eşitlik bozulmazsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün olacak. Bu şartlara rağmen eşitliğin devam etmesi halinde iki takım arasında yapılacak tek maçlı eleme usulü uygulanacak bir müsabaka neticesinde kazanan takım üstün sayılacak.

Kırmızı Grup'ta heyecan dorukta

Kırmızı Grup'ta sezonun bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu garantileyen Altınordu'nun yanı sıra Bozüyükspor ve İstanbul Güngörenspor'un küme düşmesi önceki haftalarda kesinleşmişti.

Grupta küme düşecek son takımın belirlenmesi ise son haftaya kaldı. 34 puanla 16. sırada yer alan İskenderun Demirçelikspor ile 36 puanla 15. sırada yer alan Eyüpspor arasındaki maç, büyük heyecana sahne olacak.

Maçı kazanan takım küme düşmekten kurtulacak. Karşılaşma berabere biterse Eyüpspor, ligde kalırken İskenderun Demirçelikspor lige veda edecek.

Sıradaki Haber
2.Lig'de 34.hafta hakemleri
Yükleniyor lütfen bekleyiniz