Futbol

Yerlikaya: Spor sevgi, barış ve kardeşliktir

09 Mart 2019 Cumartesi 23:41 - Son Güncelleme 09 Mart 2019 Cumartesi 23:42

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Amed Sportif futbolcusu Mansur Çalar'a verilen ömür boyu futboldan men cezasıyla ilgili konuştu.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Sakaryaspor maçındaki olaylar nedeniyle  ömür boyu futboldan men cezası verilen Amed Sportif Faaliyetler futbolcusu Mansur Çalar'la ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "Biz şiddetin tamamına karşıyız. Biz futbolun barış, sevgi ve kardeşlik getirdiğine inanıyoruz" dedi. 

Niğde’de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Ak Parti İl teşkilatını ziyaret etti. Daha sonra Gençlik Merkezini ziyaret eden Yerlikaya, antrenman yapan sporcuların çalışmalarını izledi.

"Taş atma, sopa atma ve kavga etme, bunları sahalarda istemiyoruz"

Yerlikaya, Merkezden çıkışında bir gazetecinin Amed Sportif Faaliyetler futbolcusu Mansur Çalar'a verilen ömür boyu futboldan men cezasını hatırlatması üzerine, şunları söyledi:

"Biz şiddetin tamamına karşıyız. Biz futbolun barış, sevgi ve kardeşlik getirdiğine inanıyoruz. Şiddet yok. Sahada güzel futbol oynayarak vatandaşların izlemesini sağlayacağız, spor yapacağız. Şiddet nedir? Taş atma, sopa atma ve kavga etme, bunları sahalarda istemiyoruz. Spor, barış ve kardeşliktir. Bunu da unutmamalı ve yolumuza öyle devam etmeliyiz."

Kaynak: İHA, AA

Sıradaki Haber
Amed Sportif Faaliyetler'den tepki
Yükleniyor lütfen bekleyiniz