Futbol

TPFD'den uluslararası adım

29 Mart 2016 Salı 13:35

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği'nin, FIFPro'ya üyelik süreci başladı.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği'nin (TPFD), Uluslararası Futbolcular Derneği'ne (FIFPro) üyelik süreci başladı.

TPFD'den yapılan açıklamada, Hakan Ünsal başkanlığındaki derneğin ilk uluslararası adımını atıp Hollanda'ya giderek FIFA tarafından da tanınan FIFPro üyeliğini başlattığı belirtildi. Ünsal'ın yanı sıra genel sekreter Alpay Özalan ve yönetim kurulu üyesi Bülent Korkmaz başta olmak üzere 6 kişilik temsilci komitesinin yer aldığı görüşmelerde, FIFPro Genel Sekreteri Theo van Seggelen, üyelik ve uluslararası ilişkiler direktörü Frederique Winia ve derneğin Avrupa üyeleri yönetimi kurulu üyesi Tony Higgins ile bir araya gelindiği aktarıldı.

Görüşmelerin ardından başvurunun ilk adımı olarak, üyelik sürecinin gözlemci statüsüyle başladığı bildirildi.

Yapılan görüşmelerde TPFD'nin Türkiye'deki futbolcuların ücretlerinin ödenmemesi, şiddet olayları, futbolcu hakları, kulüplerin etkisi ve sonucunda yaşanan mağduriyetler konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.

Derneğin uluslararası en önemli adımını attığını vurgulayan TPFD Başkanı Hakan Ünsal, şunları kaydetti:

"FIFPro üyeliği hem dernek hem de Türk futbolu açısından çok önemli bir adım. Futbolcularımızın da dünya standartlarında haklara sahip olmaları en büyük amacımız. Bu amaçla yola çıktığımız ilk günden itibaren FIFPro ile temas halindeydik. Uzun süren görüşmeler sonucunda üyelik sürecimizin başlaması hepimizin için mutluluk verici. Bundan sonraki süreçte FIFPro ile birlikte hem karşılıklı bilgi, deneyim paylaşımında bulunacağız hem de ülkemizdeki futbolcuların da uluslararası haklara sahip olmaları konusunda çalışmalar yürüteceğiz."

FIFPro Avrupa Kıtası Üyeleri Yönetimi Kurulu Üyesi Higgins'in ise Türk futbolunu yakından takip ettiklerini aktararak şunları ifade etti:

"Türk futbolu ve yaşanan sıkıntıları uzun zamandır yakından takip ediyoruz. Derneğin Türk futbol tarihinde büyük başarılara imza atmış isimlerle yeniden harekete geçmesi bizi de çok sevindirdi. TPFD'nin çalışmalarını yakından takip edeceğiz ve gereken tüm desteği onlara sağlayacağız."

Öte yandan TPFD'nin ziyaretine ve üyelik sürecinin başladığına kendi internet sitesinde de detaylı biçimde yer veren FIFPro "Dünya Kupası kahramanları Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği'ni yeniden canlandırıyor" başlığıyla bir haber yayımladı.

Fransa, İskoçya, İngiltere, İtalya ve Hollanda'nın futbolcular birliği tarafından 15 Aralık 1965'te kurulan ve 58 ülkenin üye olduğu FIFPro, dünya çapında 65 bin erkek ve kadın futbolcuyu temsil ediyor.

Sıradaki Haber
PTT 1. Lig'de 3 haftanın programı açıklandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz