Futbol

İşte Bilic‘in ilk tercihi

11 Ağustos 2014 Pazartesi 11:18 - Son Güncelleme 11 Ağustos 2014 Pazartesi 11:29

''Alabilirsek şampiyonluğun en güçlü adayı oluruz''

Klasik bir 10 numaranın ötesinde, çok yönlü bir futbolcuyla çalışmak isteyen Hırvat çalıştırıcı, bunun da Zenit’te forma giyen Danny olduğunu söyledi.

Manuel Lanzini’nin, Beşiktaş’ın gündeminden düşmesinden sonra “10 numara” için diğer alternatiflere yönelen Beşiktaş’ta Zenitli Danny öncelik kazandı.

Bilic'in; 'Olmazsa diğer isimlerin transfer edilmesine sıcak bakıyordum. Ama şimdi oyunu 10 numara üzerine değil, Demba Ba ve Mustafa üzerine kuruyorum. Lanzini hiçbir zaman benim birinci tercihim olmadı. Evet çok iyi bir oyuncu ama bizim kadro yapımıza en uygun orta saha oyuncusu Danny’dir. Hem sol, hem de sağ kanatta oynuyor. Forvet arkasında da görev alabiliyor. Benim istediğim orta saha oyuncusu çok yönlü ve tecrübeli bir isim olmalı” dediği öğrenildi.

Klasik orta saha oyuncularından birinin transfer edilmesi halinde Oğuzhan’ı kaybedeceklerini de sözlerine ekleyen Bilic, “Oğuzhan’ın yedek soyunmasını istemiyorum. Kimi maçlarda Oğuzhan’ı forvet arkasında Danny’yi ise kanatlarda görevlendirmeyi planlıyorum. Bazen de tam tersini düşünüyorum. Her maça aynı sistemle çıkmayacağız. Çoğunlukla takımı çift forvet oynatmayı planlıyorum. Bu nedenle Danny, benim için en önemli isim. Maddi imkanlarımız yeterse bence Danny’yi kaçırmayın. Kulüp bütçesini aşması durumunda diğer alternatiflere yönelebiliriz ama Danny birinci tercihim. Alabilirsek şampiyonluğun en güçlü adayı oluruz” ifadelerini kullandığı belirtildi.

BELHANDA İÇİN GİRİŞİM

Öte yandan, siyah-beyazlı yönetimin alternatifleri de hazır tuttuğu kaydedildi. Belhanda için Dinamo Kiev ile görüşmeler yapılacağı ayrıca Bryan Ruiz konusunda da takibin devam ettirileceği bildirildi.

MİLLİYET

Sıradaki Haber
Ersun Yanal bıraktı! İşte adaylar...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz