Futbol

Milanolu Pato

28 Mart 2019 Perşembe 13:12 - Son Güncelleme 28 Mart 2019 Perşembe 14:04

Her transfer döneminde adı mutlaka Türk kulüpleriyle anılan Pato, bir kez daha ülkesi Brezilya'ya döndü. Bir dönemin gözde ismi, aklımızda en çok Milan'daki günleriyle kaldı.

Türkiye’de her transfer döneminde gazetelerin manşetlerini süsleyen, idolünün Ronaldo olduğunu söyleyen İngiliz taraftarların '' The Duck'' lakabını taktığı isim... Karşınızda Alexandre Pato...

Futbola ülkesi Brezilya’da başlayan Pato’nun son durağı eski takımlarından Sao Paulo oldu. Brezilyalı yıldız Çin’deki takımı Tianjin Tianhai ile yollarını ayırıp bonservisini eline almıştı. Pato, 2014-2015 sezonunda da formasını giydiği Sao Paulo'ya geri dönmüş oldu.

Her Brezilyalı gibi kendini 3 yaşında parkelerde top koştururken bulan Pato’nun kariyerindeki kırılma noktası ise 2000 yılında geçirdiği bir ameliyat oldu.

22 milyon euro karşılığında Internacional’den İtalyan devi Milan’a transfer olan Pato, 2007 yılında Times Dergisi tarafından geleceğin 25 yıldız futbolcusu arasında gösterilmişti.

2007 yılında Pato ile ilgili arama yaptığımızda çıkan yorumlar ise nasıl bir futbolcu olduğunu özetliyor; 'Brezilya’nın yeni yeteneği, Ronaldinho kadar yetenekli, idolünün Ronaldo olduğu bilinen yeni bir yıldız'

Milan’a transfer olduğunda ona bir diğer Milan efsanesi olan Shevchenko’nun 7 numarası verildi. İtalya yıllarında sakatlık ve bir türlü istenileni veremediğinden dolayı 2013 yaz transfer döneminde 15 milyon euro transfer bedeliyle Corinthians'a imza attı.

2014'te ise Sao Paulo'ya döndü. Burada 47 resmi mücadelede 17 gol atan Alexandre Pato, Chelsea takımında da kiralık olarak forma giydi. 

26 Temmuz 2016'da Villareal'e imza atıp 24 maçta 6 gol, 4 asistlik performans gösteren Pato, 2017’nin Ocak ayında Çin’e transfer olan yıldızlar kervanına katıldı.

Geçen sezon Tianjin Tianhai formasıyla 34 maça çıkan Pato, 19 gol attı. Ancak Çin ekibinin maddi sıkıntı içerisinde olması Pato’nun tekrar Sao Paulo’ya dönmesinin önünü açtı.

Brezilya'nın önde gelen yayın organlarından Globe Esporte'de yer alan habere göre; daha önce Galatasaray'ın 6 milyon euro'luk sözleşmesini reddeden Pato'nun Sao Paulo'dan alacağı ücretin 2 milyon euro'yu bile geçmeyeceği bildirildi.

Brezilya ekibi yıldız futbolcunun ‘’Burada kalpler daha güçlü atar’’ sözlerinin yazılı olduğu bir video ile duyurdu.

Yedinci kez ülkesinde forma giyecek olan Pato’nun nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Günün transfer dedikoduları: Abdullah Avcı, Neustadter, Ozan Kabak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz