Placeholder Broadage Row
Okan Buruk ezeli rakiplerine üstünlük kurdu

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ezeli rakiplerine karşı üstünlüğünü devam ettirmek istiyor. Sarı kırmızılı ekip, tecrübeli teknik direktör yönetiminde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynadığı maçlarda 1 kez mağlup oldu.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 37'nci haftasında oynayacağı Fenerbahçe derbisine hazırlanıyor. Sarı kırmızılı ekip, beraberlik durumunda bile 24'üncü şampiyonluğunu kutlayacak.

Galatasaray'ın, Okan Buruk yönetiminde ezeli rakiplerine karşı üstünlüğü dikkat çekiyor.

Sarı kırmızılılar, bu süreçte ligde Fenerbahçe ile 3 kez karşılaşırken 2 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Okan Buruk'un ekibi, Süper Kupa maçında da sahadan 3-0 hükmen galibiyetle ayrıldı.

Galatasaray, Beşiktaş ile oynadığı 4 karşılaşmanın 3'ünü kazandı. Geçen sezon deplasmanda siyah beyazlılara 3-1 kaybeden Okan Buruk'un öğrencileri, derbilerdeki tek yenilgisini yaşadı.

Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde çıktığı maçlarda Trabzonspor'a mağlup olmadı. Karadeniz ekibini 3 kez yenen sarı kırmızılılar, 1 karşılaşmada eşitliği bozamadı.

Bu arada Galatasaray sezonu bir rekorla daha tamamlamak istiyor. Sarı kırmızılılar, bu sezon RAMS Park'ta oynadığı 18 lig maçının tamamını kazanmayı başardı.

Taraftarı önünde 54 puan toplayan Galatasaray, Fenerbahçe'yi yenmesi halinde 19'da 19 yapacak ve evindeki puanını 57'ye çıkaracak.

2000 - 2001 sezonunda Fenerbahçe, 2001 - 2002 sezonunda ise Galatasaray, sahasındaki tüm lig maçlarını kazanmıştı. İki takım da o sezonlarda 51'er puan toplamıştı.