Futbol

TFF'den VAR SUPPORT uygulaması hamlesi

01 Mart 2024 Cuma 16:51 - Son Güncelleme 01 Mart 2024 Cuma 17:26  |  Kaynak : TRT SPOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), VAR Support (VAR Destekleyicisi) uygulamasına geçileceğini duyurdu. Sistem ilk olarak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde kullanılacak.

Federasyondan yapılan açıklamada, Trendyol Süper Lig'de 28. haftadan itibaren sezon sonuna kadar toplam 4, ayrıca Turkcell Süper Kupa ile Ziraat Türkiye Kupası finallerinde gelecek sezona hazırlık kapsamında uygulamanın kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Müsabaka esnasında UEFA Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi Finali'nde ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da uygulanan VAR hakeminin yanında, ikinci bir VAR hakemi VAR Destekleyicisi sistemi kullanılacaktır. VAR hakemlerinin gerisinde ikinci bir VAR hakeminin görev yapacağı sistemde nihai karar yine VAR hakemine ait olup, VAR Destekleyicisi sadece ekran takibi ile en iyi açıyı bulma ve kriterlerin teyidi konusunda yardımcı olacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Trendyol Süper Lig'de bu sezon VAR Destekleyicisi sistemi ilk olarak 3 Mart Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde kullanılacak.

Bu sezon hangi maçlarda uygulanacak?

Trendyol Süper Lig'de VAR Support Sistemi'nin kullanılacağı müsabakalar şunlar:

28. Hafta: Beşiktaş-Galatasaray
30. Hafta: Trabzonspor-Fenerbahçe
34. Hafta: Fenerbahçe-Beşiktaş
37. Hafta: Galatasaray-Fenerbahçe

VAR Support'un kullanılacağı diğer maçlar:

* Turkcell Süper Kupa maçı
* ⁠Ziraat Türkiye Kupası Final maçı 

Sıradaki Haber
Beşiktaş yatırımcısını borsada sevindirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz