Futbol

"Türkiye bizi yensin isterim"

10 Ekim 2013 Perşembe 11:26 - Son Güncelleme 15 Ekim 2013 Salı 16:38

Kasımpaşa'nın formda yıldızı, Türkiye-Hollanda maçı öncesi konuştu.

Kasımpaşa’nın sezon başında Belçika’nın Club Brugge takımından transfer ettiği Ryan Donk Habertürk'e konuştu. Hollandalı futbolcu ilginç açıklamalar yaptı.

"BiZDE HERKES GOL ATAR"
“Futbola ilk başladığımda forvettim. Daha sonra boyum ne kadar uzadıysa mevki olarak hep geriye gittim. Kendimi önce orta sahada sonra stoperde buldum. Ama ben gol atmayı ve asist yapmayı çok severim. Club Brugge’da oynarken de atıyordum. Şimdi de geçmişte önde oynamanın faydalarını görüyorum. Benim tarzım bu. Maç içinde hep aktif olmak isterim. Hücuma ne zaman çıkıp çıkmayacağımı iyi biliyorum. Elazığ maçında ilk golü tecrübemle attım. Hattrick bile yapabilirdim. Bir stoperin gol atması önemli ama bizde herkes gol atar.

"BABEL’iN YERi FORVET ARKASI"
27 yaşındaki futbolcu, takım arkadaşı ve vatandaşı Ryan Babel’le arkadaşlığının çok eskiye dayandığını söyledi. Babel’in mevkisinin değişmesinin daha iyi olacağını belirten Donk, “Babel’le eskiden beri tanışıyoruz. Şimdi 10 saat beraberiz. Şu ana kadar performansı iyiydi ama onu daha fazla topla buluşturmak gerek. Olması gereken yerde değil. Son zamanlarda kanatta oynadı ama forvet arkası olsa daha etkili olur” diye konuştu.

"HAYALİM MİLLİ TAKIM"
Donk’un en büyük hayali ise şu ana kadar hiç formasını giyemediği Hollanda A Milli Takımı... Alt kategorilerde oynadığını ifade eden yıldız futbolcu, “Umarım Kasımpaşa’daki bu performansımı Louis van Gaal görür ve beni Milli Takım’a çağırır. A Takım’da hiç oynamadım. Henüz 7. haftadayız, önümde uzun bir yol var. Her hafta üzerine koyarak devam etmek istiyorum ve hayalim olan Hollanda Milli Takımı’na gitmek istiyorum” dedi.

"TÜRKİYE BİZİ YENSİN İSTERİM"
Ryan Donk, Türkiye’nin 2014 Dünya Kupası şansı için ise oldukça samimi cevaplar verdi... Gerekirse Hollanda’nın yenilmesini istediğini belirten başarılı stoper, “Türkiye’nin takım oyunu sergilemesi gerekir. Ben Türkiye’nin 2014 Dünya Kupası’na gitmesini isterim. İş son maça kalırsa da kazanmalarını, Hollanda’yı yenmelerini isterim” dedi.

(Habertürk) 

Sıradaki Haber
Ali Koç aday mı?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz