Futbol

Karabağ yazık etti! Tur uzatmalarda gitti

15 Mart 2024 Cuma 11:10 - Son Güncelleme 15 Mart 2024 Cuma 11:22  |  Kaynak : TRT SPOR

Karabağ, Bayer Leverkusen'i salladı ama yıkamadı. Azerbaycan ekibi Avrupa Ligi'nde 2-2 biten ilk maçın rövanşında rakibine deplasmanda 3-2 yenilerek elendi. Karabağlılar, 2-0 öne geçtikleri maçı kaybetmelerinin ardından büyük üzüntü yaşadı.

Karabağ uzatmalarda yıkıldı. Azerbaycan ekibi, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda yakasını şanssızlıklardan bir türlü kurtaramadı.

Bakü'deki ilk maçta 2-0 öne geçmesine rağmen son saniyelerde yediği golle 2-2'lik beraberliğe razı olan Karabağ, Almanya'da da benzer bir durumla karşılaştı.

Kurban Kurbanov'un öğrencileri, BayArena'da ilk yarısı golsüz biten müsabakanın 58'inci dakikasında Abdellah Zoubir ile 1-0 öne geçti.

Konuk ekip, 62'inci dakikada Elvin Cafarquliyev'in direkt kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Karabağ bir kişi eksilmesine rağmen 67'nci dakikada Juninho ile skoru 2-0 yaptı. Ancak ilerleyen dakikalarda Xabi Alonso'nun öğrencileri kurduğu yoğun baskı sonucunda 72'nci dakikada Frimpong'la farkı 1'e indirdi.

Bayer Leverkusen, 90+3 ve 90+7'de Schick'in golleriyle maçı 3-2 kazandı ve adını bir üst tura yazdırdı.

Tarihinde ilk kez Avrupa Ligi'nde son 16 turunda mücadele eden Karabağlı futbolcular, karşılaşmanın bitiminde büyük üzüntü yaşadı.

Bayer Leverkusenli oyuncular da Avrupa'nın 5 büyük liginde yenilgisiz tek takım olma ünvanını korumanın sevincini doyasıya kutladı. Alman ekibi bu sezon oynadığı 37 maçta 32 galibiyet ve 5 beraberlik alırken hiç kaybetmedi. 

Sıradaki Haber
Arsenal'in stadında futbolcular için "ibadet odası" açıldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz