Futbol

"Oğuzhan'ın ilk 11'de başlayacağı kesin"

27 Kasım 2019 Çarşamba 16:32 - Son Güncelleme 27 Kasım 2019 Çarşamba 17:35

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve fıtbolculardan Umut Nayir S. Bratislava maçı öncesi basın toplantısında konuştu.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın sahasında S. Bratislava ile karşı karşıya gelecek. Bu maç öncesinde teknik direktör Abdullah Avcı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İlk 11 ile ilgili detaylar veren Avcı, sakat oyuncuların durumunu da değerlendirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, Oğuzhan Özyakup'un ise 11'de başlayacağını söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Avcı, "Beşiktaş formasının çok alışık olmadığı bir Avrupa süreci yaşadık. Niye bunu yaşadık değil, bunu daha iyi hale getirebiliriz diye düşünüyoruz. Yarın da önümüzde bir fırsat var. Yarın hem Beşiktaş adına kazanmak hem de ülke puanına katkı sağlamak için tüm arzumuz ve isteğimizle, oyun aklımızla saha içinde olacağız." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de son haftalarda alınan sonuçların Avrupa Ligi'ne olumlu yansıyacağına inandığını kaydeden Avcı, "Son maçlardaki performansın yarına olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Puan olarak da oyun olarak da iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Ligdeki olumlu çıkışı hem kulübümüz hem ülke puanı adına Avrupa'ya da yansıtmak istiyoruz. Maç kazandıkça eleştiri boyutu değişmiyor. Tek farkla kazanıyorsunuz 'Niye 3-0 değil?' deniyor. Devamlı bir olumsuz yaklaşım var." diye konuştu.  

"Bugün 9 puanımız olabilirdi"

"Beşiktaş maça kazanmak için çıkacak. Beşiktaş, hazırlık maçını bile kazanmak için oynar. Alışılmadık bir durumla karşı karşıyayız, bugün 9 puanımız da olabilirdi. Bratislava, Braga ve Wolverhampton maçlarında oyun iyiydi ama geldiğimiz noktada, Beşiktaş formasının alışık olmadığı bir süreci yaşadık. Bunu nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye yine önümüzde bir fırsat var."

Genç oyuncularla ilgili de konuşan Abdullah Avcı, "Sene başından itibaren altyapıdan gelen 7-8 oyuncu devamlı bizimle bulunuyor. Avrupa Ligi ve ligi yaş ortalaması yüksek takımlarla aynı seviyede götürmek mümkün değil. Gençlerle ilgili düşüncem ortada. Kartal'ın ayağında ufak bir problem vardı. Son antrenmandan sonra gerekli bilgiyi alacağız." şeklinde görüş belirtti. 

"Oğuzhan'ın ilk 11'de başlayacağı kesin"

"Oğuzhan'ın ilk 11'de başlayacağı kesin. Oğuzhan gibi bir oyuncu almak istesek 8-10 milyon euro ödememiz gerekiyor. Yerli, takım kaptanı. Dışarıda bırakamayız. Bir fırsat geldi, sakatlandı. Şimdi fırsatlar yine önüne gelecek. Atiba 37 yaşında ve kasığında bir çekme durumu var. Atiba'yı zaman zaman oynatmadığımıza ilişkin eleştiri alıyoruz ancak sağlığını korumamız gerekiyor. Atiba olmayacak, sakatlığı var. Douglas, Lens sakat. Burak da benim korumamda."

Beşiktaşlı oyuncu Umut Nayir, Avrupa Ligi'nde oynadıkları maçta hem şanssız olduklarını hem de hatalar yaptıklarını söyledi. 

"4 maçta istediğimiz sonuçları alamadık"

"Gruplarda oynadığımız 4 maçta istediğimiz sonuçları alamadık. Seri başı olarak katıldığımız grupta hem futbol şanssızlığı hem de bireysel ve taktiksel hatalarımız yüzünden puan alamadık ve Avrupa Ligi'ndeki şansımızı kaybettik. Kalan iki maçımızdan hem ülke puanımız için hem de Beşiktaş için elimizden geleni yapacağız. Beşiktaş formasını giydiğimiz her maçta doğal bir motivasyonumuzun olması gerekiyor. Forma şansı bulacak herkes bunun bilincinde."

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Trabzonspor, Avrupa'da 134. maçına çıkıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz