Futbol

VİDEO | Houllier: “Fatih Terim başarılı bir teknik direktör”

10 Kasım 2018 Cumartesi 20:16 - Son Güncelleme 10 Kasım 2018 Cumartesi 20:34

2001 yılında Liverpool’un başında UEFA Kupası’nı kazanan Gerard Houllier, TRTSPOR'a özel açıklamalarda bulundu. Fatih Terim'i yakından tanıdığını vurgulayan Houllier, finansal sorunlara rağmen Türk takımlarının gücünü koruduğunu dile getirdi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği TÜFAD’ın ev sahipliğinde düzenlenen 39. Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliği Sempozyumu'na katılan Gerard Houllier, TRTSPOR'a konuştu.

Fatih Terim'i yakından tanıdığını vurgulayan Houllier, "2002 Dünya Kupası’nda Türkiye yarı final oynamış bir ülke. Türkiye’den birçok teknik direktör arkadaşım var. Bunlardan biri Fatih Terim. Milli takımda başarılıydı, şimdi Galatasaray’da başarılı sonuçlar alıyor, şimdiki milli takımın hocasını da tanıyorum” dedi.

Houllier, Türk futbolunu yakından takip ettiğini kaydederek, “Tabii ki Türk futbolunu takip ediyorum önemli takımlarınız var. Lyon Beşiktaş maçını yerinde izlemiştim geçen yıl. Türk futbolu Avrupa futbolu ile güçlü bir bağa sahip. Ne zaman bir Türk takımı ile eşleşseniz deplasman maçının zor geçeceğini bilirsiniz. Burada çok tutkulu bir taraftar kültürü var, liginizde kaliteli oyuncular oynuyor. Şundan eminim ki Türk futbolu ilerlemesini sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

Türk takımlarının ekonomik sıkıntıları konusuna da değinen Houllier, şunları söyledi:

“Dünya futbolunda finansal konularda hukuki düzenlemelerin ön plana çıktığı bir gerçek. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor Avrupa’da her zaman iyi bilinen Türk takımlarıdır. Finansal güçlüklere rağmen onların rakibi olmak her zaman zor olmuştur.”

Sıradaki Haber
Kalpar: "Sakatlar düzeldiğinde daha güçlü bir takım olacağız"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz