Futbol

Erken vedaya ilk tepki Orman'dan

05 Aralık 2013 Perşembe 23:40 - Son Güncelleme 06 Aralık 2013 Cuma 14:40

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman TRT Spor'da açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman TRT Spor'da yayınlanan BireBir programında Oğuz Tongsir'in sorularını cevapladı.

Başkan Orman kupadan erken vedaya tepki gösterdi. 

''Kupadan elenmemiz hiç hoş bir şey değil''

Türkiye Kupası'nın artık eski popülaritesinde olmadığını vurgulayan Fikret Orman, Beşiktaş'ın gazozuna bir maçta olsa o maçtan galip gelmesi gerektiğini ve kupadan elenilmesinin kendileri için hiç hoş bir şey olmadığını söyledi.

3 Temmuz Süreci

3 Temmuz sürecine de değinen başkan Orman '' 3 Temmuz süreci en çok Beşiktaş’ı ve de siyah beyazlı taraftarı yaraladı. Beşiktaş’ın forma satışı 150 binden 55 bine düştü. Fenerbahçeli seyirciler takımına sahip çıktı, forma satışları 200 binden 300 bine yükseldi'' dedi.

Televizyondaki spor programlarını izlemediğini söyleyen Orman, eleştiriye değil ama yalana ve iftiraya kızdığını dile getirdi.

Sokak olayları

Fikret Orman, "Gezi Parkı olayları bizim semtimizde oldu. Beşiktaşlılar olarak biz olayların içerisinde gibi gösterildik. Sayın Başbakanın özellikle stat inşası izni sürecinde çok destekleri oldu. Ne Gezi olayları öncesi ne de sonrası stat konusunda ima dahi olmadı. Temel atma törenini birlikte yapacağız" şeklinde konuştu. 

''Yıldırım Demirören ile Beşiktaş konusunda hiçbir zaman anlaşamadım''

Ben hep Yıldırım Demirören’e muhalefet oldum. Kendisiyle hiçbir ticari ilişki içerisinde olmadım. Birbirimizin rakibi değiliz.

Yıldırım Demirören ile ben Beşiktaş konusunda hiçbir zaman anlaşamadım. Kendisi kongrede rakibim olan Serdal Adalı yönetimini destekledi ancak istediği sonucu alamadılar.

Biz yönetimi aldığımızda borç 580 milyon liraydı şimdi 430 milyon lira. Yıldırım Demirören alacaklarından vazgeçse borcumuz 330 milyon lira olacak.

Demirören’e açtığımız davalar 3-5 sene sürecek gözüküyor. Ben bundan rahatsızım ve bu yüzden Demirören’le bu meseleleri uzlaşı yoluyla çözmek Beşiktaş’a daha faydalı olacaktır.

‘’Benim en önemli hedefim Avrupa’da kupa kaldırmak’’

Futbol takımında Önder Özen ve ekibi basketbolda Erman Kunter ve ekibi ile profesyonel bir ekip kurduk. En büyük hedefim Beşiktaş ile Avrupa'da kupa kazanmak.

Stat meselesi

Devletimizle stat konusunda bir konuşma ya da bir yardım talebimiz olmadı. Başbakanımızla aramızda hiçbir konuşma geçmedi. Spor bakanlığı bize çok daha önceden stat iznini verdi. Ancak bazı sıkıntılardan dolayı stat inşaatına geç başladık.

''Derbide geriye çekilmemiz beni üzdü''

Beşiktaş'ın derbide öndeyken geri çekilmesi beni üzdü. 91. dakikada stattan ayrıldım. Bilic'i eleştirdiğim konusunda bir sürü haber çıkıyor, doğru değil. Onların da hataları oluyordur elbet zaten olmasa lider olurduk.

Fernandes ve Almeida konusu 

"Kimse Beşiktaş’ın olmazsa olmazı değildir. Tek olmazsa olmazımız Beşiktaş taraftarıdır" diyen Orman,0 ''Fernandes ve Almeida bizim kontratlı oyuncularımız. Almeida çıkış trendinde. İki oyuncunun karakterlerinden de çok memnunum. Ancak kızdığımız konular da oluyor ama oyunculara ödeyemeyeceğimiz parayı konuşmamızın gereği yok. Yemeği yedikten sonra hesabı konuşuruz'' dedi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
"Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz