Futbol

Prestij maçı Sivas'ın!

04 Şubat 2015 Çarşamba 17:50 - Son Güncelleme 04 Şubat 2015 Çarşamba 19:01

Türkiye Kupası'nda Tuzlaspor'u 3-0 yenen Sivasspor üst tura ikinci sırada çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası A grubu son maçında Sivasspor, Tuzlaspor'u 3-0 mağlup etti. 

Üst tura ikinci sırada çıkan Sivasspor'un gollerini 28'de Aykut Emre Yakut, 49 ve 80. dakikalarda ise Eneramo attı. ,

Stat: Sivas 4 Eylül

Hakemler: Mustafa Aydın, Mehmet Metin, Bahtiyar Birinci

Medicana Sivasspor: Ertuğrul Taşkıran, Abdurrahman Dereli, İbrahim Öztürk, İbrahim Toraman (Dk. 67 Ümit Kurt), Fatih Çıplak, Hakan Arslan, Taouil, Musa Sinan Yılmazer, Aykut Emre Yakut, Utaka, Batuhan Karadeniz (Dk. 46 Eneramo)

Tuzlaspor: Emre Aydın, Yusuf Orhan, Serdar Sargın, Emre Kara, Mustafa Gürel, Yusuf Onur Arıkan, Ozan Papaker (Dk. 75 Sefa Durmuş), Mehmet Atik (Dk. 67 Erdem Koçal), Hacı Şükrü Çiçek (Dk. 46 Okan Baydemir), Okan Özdemir, Okan Duran

Goller: Dk. 28 Aykut Emre Yakut, Dk. 50 (penaltıdan) ve Dk. 80 Eneramo (Medicana Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 45 İbrahim Toraman (Medicana Sivasspor), Dk. 49 Yusuf Onur Arıkan, Dk. 78 Yusuf Orhan (Tuzlaspor)

Maçın önemli dakikaları:

11. dakikada Mehmet'in sağ kanattan kullandığı kornerde Yusuf Orhan'ın altıpastan vuruşunda yan direkten oyun alanına dönen topu, Sivasspor savunması uzaklaştırdı.

19. dakikada Aykut'un sağ kanattan ortasında ceza alanında iyi yükselen Utaka'nın kafa vuruşunda, kaleci Emre meşin yuvarlağı güçlükle çıkardı.

28. dakikada Batuhan'ın soldan ceza alanına ortasında arka direkte topa hareketlenen Aykut'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

49. dakikada Musa, Tuzlaspor ceza alanında Yusuf Onur Arıkan ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca, karşılaşmanın hakemi Mustafa Aydın penaltı noktasını gösterdi. Eneramo, penaltıyı gole çevirerek skoru 2-0'a getirdi.

58. dakikada Abdurrahman'ın sağ kanattan ortasında kale alanındaki Hakan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak, üst direkten oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Musa Sinan'ın ceza alanı dışından çapraz pozisyonda vuruşunda top üst direğe çarparak oyun alanını terk etti.

80. dakikada Taouil'in sol kanattan kullandığı kornerde ceza alanında iyi yükselen Eneramo'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-0

Karşılaşma, Sivasspor'un 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Grubu 13 puanla lider tamamlayan Tuzlaspor ve 12 puanla ikinci sırada bitiren Medicana Sivasspor, kupada bir üst turda mücadele edecek.

Maç sonu açıklamalar:

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Tuzlaspor'u 3-0 mağlup ettikleri Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından yaptığı açıklamada, "Güzel bir galibiyet aldık. Yavaş yavaş kazanmaya, iyi oynamaya alışıyoruz" dedi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Yalçın, futbolcularının performanslarından memnun olduğunu, bütün oyuncuların elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını söyledi.

Her maça aynı önemi verdiklerini vurgulayan Yalçın, "Güzel bir galibiyet aldık. Yavaş yavaş kazanmaya, iyi oynamaya alışıyoruz. Yavaş yavaş oyuncularımız istediğimiz performanslara yaklaşıyor. Bu bizim için mutluluk verici. Bugünkü müsabakadan dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum. Bizim için lig çok daha önemli. Cumartesi günü oynayacağımız 6 puanlık bir Akhisar Belediyespor maçı var. O maçı da kazanıp, lige çok daha farklı şekilde bakmak istiyoruz" diye konuştu.

Sivassporlu orta saha oyuncusu Aykut Emre Yakut, Sivasspor formasıyla ilk golünü attığı için çok mutlu olduğunu ve gollerinin devamını getirmek istediğini belirtti.

Karşılaşmada 2 gol atan Nijeryalı forvet Michael Eneramo ise takım olarak iyi oynayıp kazandıklarını ifade ederek, Akhisar Belediyespor maçında da iyi işler yapmak istediğini dile getirdi.

- Tuzlaspor cephesi

Tuzlaspor Teknik Direktörü Zafer Yiğit ise Medicana Sivasspor'un kendilerinden çok daha iyi oynadığını belirterek, "Rakibimizi tebrik ediyorum. Fiziksel anlamda bizden çok daha iyiydiler. Biz buraya gelirken gruptan çıkmamız garanti olduğu için ideal kadromuzdan 4-5 oyuncumuza yer vermedik" ifadelerini kullandı.

Etiketler : SivassporTuzlaspor
Sıradaki Haber
Kayserispor gruptan lider çıktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz