Motor Sporları

Dakar Rallisi'nde haftanın lideri Peterhansel

08 Ocak 2021 Cuma 18:05 - Son Güncelleme 08 Ocak 2021 Cuma 18:10  |  Kaynak : İHA

Dakar Rallisi'nde ilk hafta geride kaldı. Günün en iyi derecesİ Red Bull sporcusu Carlos Sainz'dan gelirken, haftayı takım arkadaşı Stephane Peterhansel lider tamamladı.

Sporcuların 13 gün boyunca yaklaşık 7 bin 600 kilometre yol kat edeceği Dakar Rallisi’nin altıncı günü tamamlandı. Kaysume ile Ha’il arasında geçilen 618 kilometrelik etabı, otomobil kategorisinde son şampiyon ve Red Bull sporcusu Carlos Sainz, 5 saat 38 dakika 27 saniyelik derecesiyle kazandı.

Carlos Sainz’ın galibiyeti ile ilk haftası tamamlanan Dakar Rallisi’nde, güne genel klasman lideri olarak başlayan Red Bull sporcusu Stephane Peterhansel de tek günlük araya ilk sırada girmeyi başardı. İlk hafta sonunda ilk üç, Red Bull sporcuları Peterhansel, Al-Attiyah ve Sainz'dan oluştu.

Kamaz geçilmiyor

Kamyon kategorisinde ise Kamaz Master’ın liderliği devam ediyor. Etapları zirvede geçmeye devam eden Kamaz Master pilotu Dmitry Sotnikov, altıncı gün sonunda da zirvedeki yerini korudu. Sotnikov’un takım arkadaşları Shibalov ve Mardeev de genel klasmanda ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

12 etaptan oluşan 13 günlük yolculuğun ardından 15 Ocak 2021’de sona erecek Dakar Rallisi’nde yarın dinlenme günü olarak geçilecek.

Sıradaki Haber
Dakar Rallisi'nde beşinci etap geride kaldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz