Motor Sporları

Fernando Alonso meydan okudu

27 Mart 2023 Pazartesi 14:17 - Son Güncelleme 27 Mart 2023 Pazartesi 14:48  |  Kaynak : TRT SPOR

Formula 1'de Aston Martin'in yaşayan efsanesi Fernando Alonso, aracından oldukça memnun. İlk iki yarışta podyuma çıkmayı başaran İspanyol pilot, "Aston Martin her şeyi kazanma potansiyeline sahip bir takım, yakında herkes görecek" dedi.

Formula 1'de 2023 sezonu heyecan dolu mücadelelerle başladı. Sezonun ilk iki yarışı geride kalırken Fernando Alonso'nun, Aston Martin ile performansı sporseverleri şaşırttı.

İspanyol sürücü, Bahreyn ve Suudi Arabistan'da 3'üncü olarak podyuma çıkmayı başardı.

Alonso, Aston Martin'in bu sezon gösterdiği performansı 'etkileyici' olarak niteledi. İspanyol pilot, "Bütçe sınırlamaları nedeniyle araçlarda fark yaratacak bir değişiklik yapmak çok zor. Fakat takımımızda çok yetenekli mühendisler var" dedi.

Sezona çok iyi başladıklarını belirten 41 yaşındaki pilot, "Aracımızdaki gelişmeler etkileyici. Umarım bu böyle devam eder" şeklinde konuştu.

Deneyimli pilot, Aston Martin üst yöneticisi Lawrence Stroll''ün de aldıkları sonuçların ardından çok mutlu olduğunu belirtti.

Stroll'den övgüyle söz eden İspanyol efsane, "Stroll'ün takımın başına geçtiği 5 yıllık süreçte yaptığı atılımlar taktire şayan" ifadesini kullandı.

İspanyol pilot sezona ilişkin iddiasını da "Aston Martin her şeyi kazanma potansiyeline sahip bir takım, yakında herkes görecek" sözleriyle dile getirdi.

Aston Martin, Formula 1 takımlar sıralamasında Red Bull'un arkasında ikinci sırada yer alıyor.

Fernando Alonso ise pilotlar sıralamasında son iki yılın şampiyonu Max Verstappen'in 14 puan gerisinde üçüncü sırada bulunuyor. 

Sıradaki Haber
Lewis Hamilton açık ara önde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz