Motor Sporları

Bottas'tan "Formula 1" açıklaması

05 Ocak 2022 Çarşamba 18:21 - Son Güncelleme 05 Ocak 2022 Çarşamba 18:39  |  Kaynak : TRT SPOR

2022 Formula 1 sezonunda Alfa Romeo ile yarışacak olan Valtteri Bottas, "Formula 1'den ayrılmayı hiçbir zaman düşünmedim" dedi. Bottas, yeni takımıyla güzel işler başarmak istediğini belirtti.

Formula 1 kariyerine 2013 yılında Williams ile başlayan Valtteri Bottas, 2017 yılının başında Nico Rosberg'in yerine Mercedes'e geçmişti.

Lewis Hamilton ile takım arkadaşı olan Bottas, geride kalan süreçte hiç şampiyonluk savaşı veremedi ve genel anlamda Hamilton'dan yavaştı. Hemen hemen her yıl Bottas'ın koltuğunu kaybedeceği yönünde spekülasyonlar çıkarken, 2021 sonunda yerini George Russell'a bırakacağı açıklandı.

Kariyerinde bir değişikliğe gitmek zorunda olan Bottas, geçen sezonki İtalya Grand Prix'sinden önce Alfa Romeo'ya geçeceğini resmen duyurdu.

2022 sezonunda büyük olasılıkla orta gruba geri dönecek olan Finli pilot, spora olan tutkusuyla, emekli olmayı düşünmediğini dile getirdi.

Bottas, "Mercedes ile yarışa başladığımızda kazanma şansımız olduğunu hissediyoruz. Gerçekçi olmak gerekirse gelecek yıl durum farklı olacak." dedi.

Yeni rolü ile ilgili kendini sorguladığını da itiraf eden 32 yaşındaki sürücü, "Psikolojik olarak bu savaşa hazırım" ifadesini kullandı.

Valtteri Bottas, Formula 1'den ayrılmayı hiç düşünmediğini kaydederek, "Bu sporun getirdiği rekabete dair her şeyi seviyorum" dedi.

 Alfa Romeo'nun uzun vadeli projesinin başarılı olmasına yardım etmek istediğini ifade eden Bottas, "Birlikte güzel sonuçlar elde edersek harika olur" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Formula 1'de Sidney sesleri
Yükleniyor lütfen bekleyiniz