Motor Sporları

Ferrari Vettel ile yeni kontrat imzalamayacak

12 Mayıs 2020 Salı 11:07 - Son Güncelleme 12 Mayıs 2020 Salı 11:13

Ferrari, 4 kez dünya şampiyonu olan pilotuna veda ediyor. İtalyan takımı, 2020 sezonunda sözleşmesi sona erecek Sebastian Vettel ile yeni kontrat imzalanmayacağını açıkladı.

Sebastian Vettel ile kırmızı aracın macerası 2020 sezonunda son buluyor. Ferrari, sözleşmesi sona erecek Alman pilot ile yeni kontrat imzalanmayacağını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan takım direktörü Mattia Binotto, Vettel'in kariyeri göz önünde bulundurulduğunda yolları ayırmanın kolay olmadığını söyledi.

Binotto, ''Ortak ve dostane bir karar oldu. İki tarafın da hedefleri doğrultusunda böyle bir adım attık'' dedi.

32 yaşındaki sürücü ise Ferrari ile artık ortak bir hedeflerinin olmadığını söyledi.

Vettel, ''Formula 1'de başarı elde etmek istiyorsanız tüm tarafların mükemmel bir uyum içinde çalışması gerekiyor. Ferrari ailesine her şey için teşekkür ederim'' ifadesini kullandı.

Alman sürücü, ayrılık kararında mali konuların bir etkisinin olmadığını da belirtti.

Sebastian Vettel'in, Ferrari'deki takım arkadaşı Charles Leclerc de alınan kararı değerlendirdi.

22 yaşındaki pilot, ''Seninle takım arkadaşı olmak büyük onurdu ve bana çok şey öğrettin. Her şey için teşekkür ederim'' şeklinde konuştu.

Sebastian Vettel, 2015 yılında 4 kez dünya şampiyonluğu yaşadığı Red Bull'dan ayrılarak Ferrari ile sözleşme imzalamıştı.

İtalyan takımı ile 102 yarışa çıkan Alman sürücü, 14 kez damalı bayrağı ilk sırada görürken, 54 kez de podyuma çıkmayı başardı.

Sebastian Vettel'in, Renault ya da McLaren'a gideceği konuşuluyor.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Formula 1’de yeni tehlike
Yükleniyor lütfen bekleyiniz