Placeholder Broadage Row
Formula 1'de 2023 sezonu nasıl geçti?

Formula 1'de 2023 sezonu geride kaldı. Bahreyn'de başlayan zorlu mücadele Abu Dabi'de sona erdi. Max Verstappen ve takımı Red Bull, bu sezon koşulan 22 etabı zirvede tamamladı.

Formula 1'de 2023 sezonu sona erdi. Bir etabın iptal olduğu organizasyonda pilotlar 22 etapta yarıştı. 6 sprint yarışı da takvimde yerini aldı.

Sezonun ilk yarışına Bahreyn ev sahipliği yaptı. 2022 sezonunu şampiyon tamamlayan Red Bull takımı, ilk etapta da ilk iki basamağın sahibi oldu.

2021 ve 2022 sezonunu şampiyon tamamlayan Red Bull pilotu Max Verstappen de sezonu damalı bayrağı en önde görerek açtı. Suudi Arabistan'da düzenlenen ikinci etabı da Red Bull pilotları ilk iki sırada tamamladı. Ancak bu kez Red Bull pilotu Perez birinci, Verstappen ise ikinci oldu.

Sezonun altıncı etabı Emilia-Romagna Grand Prix'si, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Organizasyonda yaz arasına girmeden önceki son yarış olan Belçika GP'sinde de damalı bayrağı en önde iki Red Bull sürücüsü gördü. Verstappen, Spa pistindeki galibiyeti ile 12 yarışta onuncu zaferini elde etti.

Yaz arası dönüşünde Verstappen, evinde de sürprize izin vermedi. Hollanda'daki yarışta Verstappen birinci oldu.

Aston Martin Sürücüsü Fernando Alonso ise ikinci sırada yer aldı. Verstappen ve Red Bull takımı Singapur'da ise istedikleri sonucu alamadı.

Singapur Grand Prix'inin sıralama turlarını Red Bull sürücülerinden Max Verstappen 11. Sergio Perez de 13. sırada tamamladı.

Marina Bay pistindeki yarışı, Ferrari pilotu Carlos Sainz kazandı ve sezon boyu Red Bull'un yarış kaybettiği tek pist Singapur oldu.

17 ve 18. etaplarda şampiyonlar netleşti

Sezonun 17. etabı Japonya Grand Prixi'ni Verstappen'in kazanması ile Red Bull takımlar şampiyonluğunu ilan etti.

Sezonun 18. ayağı Katar'da da Max Verstappen, sürücüler şampiyonluğunu sprint yarışındaki ikinciliği ile kesinleştirdi. Hollandalı sürücü, bu sonuçla üst üste üçüncü şampiyonluğunu elde etmeyi başardı.

41 yıl aradan sonra takvimde yerini alan Las Vegas Grand Prixi'nde de Verstappen zirveyi kimseye bırakmadı.

Sezonun 23'üncü ve son etabı Abu Dabi Grand Prix'inde de Hollandalı pilot Verstappen rakiplerini geride bıraktı.

İzleyici kitlesini arttırmak için takvime eklenen 6 sprint yarışının dördünü Max verstappen, birini Sergio Perez diğerini ise McLaren sürücüsü Oscar Piastiri kazandı.

Formula 1 tarihinde 7 şampiyonlukla en çok yarış kazanan pilot Lewis Hamilton ise sezonu zafer elde edemeden tamamladı.

Şampiyon Max Verstappen sezonu 575, ikinci Sergio Perez 285, üçüncü Lewis Hamilton ise 234 puanla tamamladı.

Takımlarda ise Red Bull 860, Mercedes 409, Ferrari 406 puanla ilk üç sırada yer aldı.