Motor Sporları

McLaren Magnussen'e emanet

14 Kasım 2013 Perşembe 17:12 - Son Güncelleme 14 Kasım 2013 Perşembe 17:18

Gelecek yıl McLaren'in direksiyonuna Magnussen geçecek

Formula 1 takımlarından McLaren-Mercedes, 2014 sezonu için Meksikalı Sergio Perez'in yerine 21 yaşındaki Danimarkalı sürücü Kevin Magnussen ile anlaştıklarını açıkladı.

McLaren'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2009 Formula 1 şampiyonu Büyük Britanyalı Jenson Button'ın, 2014 sezonundaki partneri, bu yılın Formula Renault 3.5 Serisi şampiyonu 21 yaşındaki Kevin Magnussen olacak.

Magnussen, Formula 1'e McLaren takımıyla adım atmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade ederek, "Çocukluğumdan beri bir McLaren otomobili kullanmanın hayalini kuruyorum. Hiç abartmadan söylüyorum, yaşamımın neredeyse her gününü, bir McLaren Formula 1 pilotu olma hedefine ulaşmaya adadım" dedi.

Takım direktörü Martin Whitmarsh ise 2.4 litre V8 yerine 1.6 litre hacminde V6 motorların kullanılacağı yeni sezonda Magnussen'i kadrolarına katmaktan dolayı memnun olduklarını belirterek, "Gelecek yıl, son zamanlardaki en büyük teknik değişikliklerin yaşanacağı Formula 1 sezonuna tanıklık edeceğiz. Her takım ve üretici, yeni kurallara adapte olabilmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak ve sınırlarını zorlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Schumacher emekliliğe "devam" dedi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz