Motor Sporları

Mattia Binotto iddialı konuştu

21 Ocak 2021 Perşembe 13:49 - Son Güncelleme 21 Ocak 2021 Perşembe 13:57  |  Kaynak : TRT SPOR

Ferrari takım patronu Mattia Binotto, iddialı konuştu. Binotto, "2021'de daha hızlı bir Ferrari izleteceğiz" dedi.

Ferrari, 2020 Formula 1 sezonunu beklentilerin oldukça altında kapattı. Geçen yıl baskın bir performans ortaya koyan Mercedes, sezonu 13 galibiyetle tamamladı.

Diğer tarafta ise Ferrari, 1980'den sonraki en kötü sezonunu geride bıraktığı yılda sadece üç podyum alabildi. Ferrari, 2020 aracında "temel kusurlar" olduğunu belirlemesinin ardından mevcut aracın gelişimini durdurarak, büyük oranda 2021'e odaklanmıştı.

Ferrari takım yöneticisi Mattia Binotto, yeni sezonda daha iyi olacaklarına inansa da, Mercedes'le aradaki farkı kapatmalarını beklemiyor.

Binotto, “Hemen ön bölüme dönmemiz kolay olmayacak çünkü Mercedes'in çok gerisindeyiz." ifadesini kullandı.

"2021'de daha hızlı bir Ferrari olacak" diyen İtalyan yönetici, kaydedilen ilerlemenin boyutunu anlamanın ise zor olduğunu belirtti. Mattia Binotto, "İlerlediğimizi biliyorum, fakat bunun ne kadar büyük bir ilerleme olduğunu söylemek zor" diye konuştu ve Mercedes'in 2021'de de daha hızlı olacağını iddia etti.

Binotto, "Formula 1'in en ilginç taraflarından biri, diğerlerine göre hangi pozisyonda olacağınızı asla bilememeniz" ifadesini de kullandı.

Sıradaki Haber
Marc Marquez'in yerine kim yarışacak?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz