Motor Sporları

Dakar'da Loeb rüzgarı!

05 Ocak 2016 Salı 13:33 - Son Güncelleme 05 Ocak 2016 Salı 11:42

Otomobil sınıfında Loeb, motorsiklet kategorisinde ise Toby Price birinci oldu.

Arjantin ve Bolivya'nın ortak düzenlediği Dakar rallisinin 2'nci etabı, Arjantin'in Villa Carlos Paz ile Termas de Rio Hondo kentleri arasındaki yapıldı.

Hava şartları nedeniyle etabın uzunluğunun, 521'den 373 kilometreye düşürüldüğü otomobil sınıfında birinciliği, Dünya Ralli Şampiyonası'nda kazandığı 9 şampiyonluğun ardından Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası'na geçen Sebastien Loeb elde etti.

Etabı 3 saat 45 dakika 46 saniyede bitiren Peugeot-Total takımı pilotu Loeb'ün ardından vatandaşı Stephane Peterhansel 2'nci, Rus Vladimir Vasilyev ise 3'üncü oldu. Loeb böylece genel klasman liderliğine de yerleşti.

Mesafenin 450'den 339 kilometreye kısaltıldığı motosiklet kategorisinde ise Red Bull-KTM takımı adına yarışan Toby Price, 3:46:24'lük derecesiyle etabı lider tamamladı.

Portekizli Ruben Faria ikinci, Slovak Stefan Svitko ise Avustralyalı pilotun ardından sıralandı. Price, 3:53:09'luk toplam zamanıyla genel klasmanda da ilk sırada yer aldı.

Dakar Rallisi'nin 3'üncü etabı, Arjantin'in Termas de Rio Hondo ile San Salvador de Jujuy kentleri arasındaki 314 kilometrelik parkurda düzenlenecek. 13 etap sürecek Dakar Rallisi, 16 Ocak'ta, başladığı yer olan Rosario'da son bulacak. 

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Otomobilde Loeb, motosiklette Price kazandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz