Tenis

''2015 bizi mutlu etti"

22 Aralık 2015 Salı 10:20 - Son Güncelleme 22 Aralık 2015 Salı 08:27

Durmuş: ''Başarılarla dolu bir yılı geride bıraktık''

Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, başarılarla dolu bir yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Durmuş, yaptığı açıklamada, 2015 yılında ulusal ve uluslararası birçok turnuva düzenlediklerini belirtti.

Uluslararası alanda Türkiye'yi temsil eden sporcuların sayısının arttığına dikkati çeken Durmuş, "Aynı şekilde sporcularımızın dereceleri de yükseldi. 2015'te yaptığımız etkinlikler amacına ulaştı. Başarılarla dolu bir yılı geride bıraktık, 2015 bizi mutlu etti" dedi.

Durmuş, milli sporcu Marsel İlhan'ın, dünyanın en önemli tenisçileriyle maçlar yaptığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu durum tenisin ülkemizde yayılmasına, tanınmasına katkı sağladı. Marsel, Novak Djokovic, Rafael Nadal ve Stanislas Wawrinka ile oynadı. Daha önce ana tabloda, 'grand slam'de sporcularımız yoktu. Hedefler artıyor. Bizim de işimiz zorlaşıyor ama çok keyif alıyoruz. Her yıl biraz daha iyi olacak. 2016'da daha çok sporcuyla, daha fazla derece elde etmeye çalışacağız."

Yerel yönetimlerle de iyi bir iletişim kurduklarına değinen Durmuş, "İstediğiniz kadar olmasa da tenis artık Türkiye'nin hemen hemen her yerinde biliniyor, oynanıyor. Batman, Ağrı, Erzurum, Hakkari... 2015'te bu başladı, 2016'da da devam edecek" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Çağla finalde kaybetti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz