Tenis

İzmir'de tenis heyecanı

17 Eylül 2015 Perşembe 14:30 - Son Güncelleme 17 Eylül 2015 Perşembe 14:34

Davis Kupası Asya/Okyanusya Bölgesi 2. Grup final turunun fikstürü belli oldu.

İzmir'de gerçekleştirilecek Davis Kupası Asya/Okyanusya Bölgesi 2. Grup final turunun fikstürü çekildi.

Zübeyde Hanım Tenis Eğitim Merkezi'ndeki törene, final turunda karşılaşacak Pakistan ve Tayvan'ın oyuncuları ve idarecileri ile turnuvanın başhakemi Mısır'dan Wael Abbas katıldı.

Birbirlerine şans dileyen iki takım oyuncularından Pakistan'ın kaptanı Aisam Qureshi, ülkesinde oynanması gereken final turunun güvenlik gerekçesiyle Uluslararası Tenis Federasyonu'nca Türkiye'ye alındığını hatırlattı.

Türkiye'nin, özellikle son iki yılda düzenlediği turnuvalar ve elde ettiği başarılarla teniste uluslararası alanda adının duyulduğunu dile getiren Qureshi, "Finali, Müslüman kardeşlerimin yaşadığı Türkiye'de oynamaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Qureshi, Tayvan ile maçlarının genelde çekişmeli geçtiğini belirterek, tenisseverleri maçlara davet etti.

Tayvan'ın takım kaptanı Chia-Yen Tsai de hava şartları ve tesislerin, tenis oynamak için oldukça elverişli olduğunu aktararak, "İyi şekilde hazırlandık. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

Final turunda, cuma ve pazar günleri tekler, cumartesi ise çiftler maçları oynanacak. Tekler maçları saat 10.00'da, çiftler maçı ise 12.00'de başlayacak.

Maçlar sonunda üstünlük sağlayan ekip, önümüzdeki yıl Davis Kupası Asya/Okyanusya Bölgesi 1. Grup'ta mücadele etmeye hak kazanacak.

Etiketler : Davis Kupasıİzmir
Sıradaki Haber
İstanbul'da tenis heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz