Placeholder Broadage Row
Carlos Alcaraz rüzgarı dindi mi?

Carlos Alcaraz, bu kez başarısı ile değil, form düşüklüğü ile gündemde... Wimbledon şampiyonluğu ile dikkatleri üzerine çeken 20 yaşındaki İspanyol raket, o günden bu yana kupa kaldıramadı.

İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz, Wimbledon zaferi ile bir peri masalı yazdı. Tenis otoriteleri Alcaraz'ın bu başarısını, "yeni bir çağ" olarak tanımladı. Ancak devamında beklenen olmadı.

Kortlarda esen Carlos Alcaraz rüzgarı şimdilik dinmiş gibi görünüyor. İspanyol raketin, formunun zirvesindeki Novak Djokovic'in çim hegemonyasına son vermesi şüphesiz beklentileri yükseltmişti. Ancak 20 yaşındaki tenisçi All England Club'dan sonra bir daha kupa kaldıramadı.

Genç yıldız, Wimbledon'ın ardından Amerika Açık'ın da aralarında bulunduğu 5 turnuvadan hayal kırıklığı ile ayrıldı.

Alcaraz, son olarak Şangay Masters'a son 16 turunda veda etti. 10 gün içinde Çin topraklarında ikinci kez hüsrana uğraması İspanyol raketi zora soktu. Alcaraz, sezon sonunda dünya bir numarası olma ihtimalini neredeyse kaybetti.

"Zirveyi elde etmek için birçok fırsatı teptim"

Alcaraz, konuyla ilgili olarak "Bu mağlubiyetten sonra işler daha da zorlaşacak. Önümde bazı turnuvalar var ve yılı bir numara olarak bitirme şansına sahip olmak istiyorsam elimden gelenin en iyisini yapmam gerekiyor. Zirveyi elde etmek için birçok fırsatı teptim" diye konuştu.

Yakın zamanda güncellenecek ATP sıralamasında Alcaraz'ın Djokovic'in 2.240 puan gerisinde olması bekleniyor.

20 yaşındaki raket için rüya gibi başlayan yılın hayal kırıklığıyla sona ermesi söz konusu olsa da Alcaraz umudunu koruyor.

Sırada İsviçre sınavı var. 23 Ekim'de Basel'de düzenlenecek organizasyonda genç tenisçinin performansı şimdiden merak konusu...