Placeholder Broadage Row
Ons Jabeur'un hayalleri yine yarım kaldı

Ons Jabeur'un Avustralya Açık'ın ikinci turunda 16 yaşındaki rakibine yenilgisi şaşkınlık yarattı. Tunuslu raketin genç rakibi Mirra Andreeva ise başarısı ile dikkatleri üzerine çekti.

Hayranları tarafından Tunus'un 'Mutluluk Bakanı' olarak adlandırılan Ons Jabeur, bu kez üzdü. 29 yaşındaki tenisçi, Avustralya Açık'ta Mirra Andreeva karşısında ağır bir mağlubiyet aldı.

Jabeur sadece 54 dakika süren maçta hiçbir varlık gösteremedi ve genç rakibine boyun eğdi. Kupa hedefiyle Rod Laver Arena'ya tüm enerjisi ile çıkan tecrübeli ismin Andreeva'yı durdurması mümkün olmadı.

Tunuslu raketin turnuvaya bu kadar erken veda etmesini kimse beklemiyordu.

Mirra Andreeva ise bu başarısı ile elbette tüm dikkatleri üzerine çekti. 16 yaşındaki Rus tenisçi adeta bir peri masalı yazdı.

"İdolüm" dediği Jabeur karşısındaki cesareti ile yükselen yıldızlar kulübüne hızlı bir giriş yapmayı başardı. Jabeur'un yenilgisi her ne kadar şok edici bir sonuç olsa da, Andreeva'nın yükselişi göz önüne alındığında zor bir maç olmasını tahmin etmek zor değildi.

Rus raket, 405. sırada başladığı 2023'te, 46. basamağa yükseldi. Bu başarısı ile WTA'da "Yılın Yükselen Yıldızı" ödülünü kazandı. Andreeva, geçen yıl Wimbledon'da 4'üncü tura kadar yükselme başarısı da göstermişti.

Andreeva'nın hikayesini en iyi özetleyen yorumlardan biri ise 16 yaşında ilk Grand Slam maçına çıkan Dinara Safina'dan geldi:

"16 yaşında olmanın en iyi yanı korkusuz olmanızdır. Hiç şüpheniz yok. Sadece sahaya çıkıyor ve elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz. Gerçekten başka hiçbir şey düşünmüyorsunuz. Bu, ne yazık ki bir daha asla sahip olamayacağınız bir korkusuzluk!"