Placeholder Broadage Row
Venus Williams'ın ABD Açık yolculuğu

İki kez Amerika Açık şampiyonu olan tenis efsanesi Venus Williams, turnuvanın ilk turunda acı bir sonuçla karşılaştı. 43 yaşındaki tecrübeli raket, Belçikalı Greet Minnen karşısında adeta hezimete uğradı.

Venus Williams'ın Amerika Açık'taki yolculuğuna birlikte göz atalım...

Amerika Açık'taki yaklaşık otuz yıllık yolculuğu, önemli zaferleri, zora giren kariyeri ve beklenmedik dönemeçleri ile tenis tarihine damga vuran bir ikon: Venus Williams

43 yaşındaki tenisçi, ilerleyen yaşına rağmen umut dolu geldiği Amerika Açık'ın ilk turunda adeta hezimete uğradı.

Birleşik Amerikalı raket, 100'üncü maçına çıktığı turnuvada, dünya 97 numarası Greet Minnen karşısında 6-1'lik iki setle ağır bir mağlubiyet aldı.

Bu durum, Williams için hayal kırıklığının da ötesindeydi. Çünkü sonuç, tecrübeli raketin Amerika Açık'ta aldığı en "farklı" mağlubiyet oldu.

Daha önce de New York'ta üst üste iki kez açılış maçında elenen Williams, bu serisine bir yenisini daha ekledi.

Tecrübeli raket, soyunma odasına buruk şekilde giderken, onu izleme şansı bulduğu için heyecanlı görünen kalabalık yıldız isme alkışlarla destek oldu.

Maçtan sonra duygulanan Birleşik Amerikalı tenisçi, performansını, "Sanırım sadece şanssız olduğum günlerden biriydi" şeklinde yorumladı.

Williams, "Burada olduğum için gerçekten çok mutluydum. Sakatlığımdan dolayı katılabileceğimden emin değildim. Bana yardımcı oldukları için doktorlarıma teşekkür etmeliyim. Bu bile başlı başına bir lütuftu. Bugün gerçekten elimden geleni yaptım. Keşke daha hazırlıklı olabilseydim." dedi.

Greet Minnen ise Williams'la karşılaşma fırsatı bulduğu için şanslı hissettiğini söyledi.

Belçikalı tenisçi, "Ben 5-6 yaşlarındayken bile neredeyse her Grand Slam'de televizyondaydı. Her turnuvada çok ileri gidiyordu. O her zaman harika bir oyuncuydu ve şimdi de öyle. Onun gibi bir efsaneyle oynamak inanılmaz" ifadelerini kullandı.

Venus Williams Amerika Açık'taki ilk maçına 1997'de çıkmış, finale kadar yükselerek adından söz ettirmeyi başarmıştı.

Güçlü servisleri, atletik yapısı ve boyun eğmeyen kararlılığıyla 2001 yılında ikinci Amerika Açık şampiyonluğunu elde ederek turnuvanın efsanelerinden biri olarak yerini sağlamlaştırdı.

43 yaşındaki raket, kardeşi Serena Williams ile birlikte yıllar geçtikçe turnuvayla eş anlamlı hale geldi ve sayısız başarıya imza attı.

Yaşadığı son yenilgi, tenis otoritelerinin tecrübeli oyuncunun yakında emekli olacağını düşünmesine neden olsa da, öncü ve şampiyon olarak bıraktığı miras, arkasından gelenlere ilham kaynağı olmaya devam edecek.