Tenis

"İstanbul bir rekor şampiyonası"

21 Ekim 2013 Pazartesi 15:30 - Son Güncelleme 21 Ekim 2013 Pazartesi 15:34

WTA Başkanı, Türkiye'nin bir gün bir şampiyon çıkaracağına inandığını belirtti.

Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) Başkanı Stacey Allaster, İstanbul'un TEB BNP Paribas WTA Championships için rekorlar şampiyonası olduğunu söyledi.

Allaster, yarın başlayacak TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul öncesi düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki şampiyonanın dünyada milyonlarca izleyiciye ulaştığını kaydederek, "İstanbul, WTA için gerçekten bir rekor şampiyonası. 23 ülkede yayın yapılıyor. Geçen yıl dünya üzerinde 49 milyon seyirci vardı, bu sene 50-60 milyon kişiye ulaşacağız" dedi.

Türk halkının tenis için çok tutkulu olduğunu vurgulayan Stacey Allaster, "Türkiye'nin bir gün bir şampiyon çıkaracağına inanıyorum. WTA Championships bitiyor, ancak İstanbul Cup yeniden 2014 yılında WTA takviminde yer alacak. Bir Türk şampiyonun ortaya çıkması kaçınılmaz" diye konuştu.

Dünya 1 numarası Serena Williams'dan övgüyle bahseden Allaster, "Serena tüm rekorları kırmış biri. 2013 onun en önemli yıllarından biriydi. Tekrar 1 numaraya yükseldi. Bizler tenise aşığız, Serena ile muhteşem bir ortam yaşıyoruz. Umarım sağlıklı bir şekilde böyle devam eder. Victoria Azeranka da muhteşem bir yıl geçirdi, Serena'yı zorladı" şeklinde konuştu.

"Singapur'da değişiklikler olacak"
WTA Başkanı Stacey Allaster, İstanbul'un ardından WTA Championships'in 2014 yılından itibaren Singapur'da düzenleneceğini belirterek, gelecek yıldan itibaren şampiyonada bazı değişiklikler yapacaklarını açıkladı.

Gelecek yıl WTA Championships'in 7 gün olacağını anlatan Allaster, şöyle devam etti:

"Şampiyonaya yeni bir etkinlik ekleyeceğiz. Şampiyonaya davet edeceğimiz yeni yıldızlar, en üst düzeydeki Asyalı oyuncularla karşılaşacak. Ayrıca efsane oyuncuları Singapur'a getireceğiz. Antrenmanlar halka açık olacak. Sezon açılışında statta konser verilecek, taraftarlar için festival düzenlenecek. Singapur'da Formula 1'de yapılan her şey WTA Championships'de de olacak."

Allaster, İstanbul'dan karmaşık duygularla ayrılacağını kaydederek, "Bu bizim İstanbul'daki son sezon sonu şampiyonamız. Her şey için müteşekkirim. İstanbul'da 3. bir rekor kırılma sesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Stacey Allaster ayrıca, konuşmasının başında, 40. yılını kutlayan WTA'in geçmiş dönemlerinden ve 40. yıl kutlamalarından bahsetti.

Sıradaki Haber
"Kendimi favori olarak görmüyorum"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz