Placeholder Broadage Row
Ons Jabeur'dan Filistin sözleri

Spor dünyasından İsrail'in Filistin'deki katliamına tepkiler sürüyor. Tunuslu tenisçi Ons Jabeur, WTA Finalleri'nde kazandığı maçın ardından Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

Jabeur, Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Dünya yedi numarası tenisçi, gözyaşları içinde "Hergün bebeklerin, kadınların ve insanların öldüğünü görmek beni derinden etkiliyor" dedi. 

WTA finalinde elde edeceği para ödülünün bir kısmını da Filistin'e bağışlayacağını dile getiren yıldız tenisçi, ayrıca Filistinlilere yardım için yeni bir vakıf kuracağını açıkladı.

Jabeur'un ifadeleri şöyle:

"Galibiyetten dolayı çok mutluyum ama son zamanlarda değil. Dünyadaki durum beni mutlu etmiyor. Her gün çocukların bebeklerin öldüğünü görmek çok zor. Bu çok üzücü. Ödül gelirimin bir kısmını filsitinlilere yardım etmek için bağışlamaya karar verdim. Üzgünüm bu galibiyete sevinemem. Bu siyasi bir mesaj değil. Dünyada barış olmasını istiyorum."

"Her gün bebeklerin, kadınların ve insanların öldüğünü görmek beni derinden etkiliyor. Bu çok üzücü. Bu dünyaya barış diliyorum. Keşke burada insanlığı yeniden canlandırabilsek. Çok çok üzücü ve bu haftalardır devam ediyor. Açıkçası, şu an filistin'de olanlar karşısında bir tenis maçının hiçbir anlamı yok."

"Her gün korkunç fotoğraflar ve videolarla karşı karşıya geliyorsunuz. Bu yüzden uykularım kaçıyor ve kendimi toparlayamıyorum, en kötüsü de umutsuz hissediyorum. Elimden hiçbir şey gelmediğini hissediyorum. Keşke sihirli bir değneğim olsa da tüm bunlara son verebilsem. Herkes için barışı sağlayabilsem. Belki bağışladığım para az da olsa işlerine yarar. Ancak paranın şu an onlar için bir anlamının olmadığının farkındayım. Herkese özgürlük ve gerçek barış diliyorum. Herkes için barış diliyorum. İnsan her gün filistin'de masum insanların öldüğünü görüp de mutlu olamaz."