Voleybol

Fenerbahçe voleybolda büyük düşünüyor

13 Şubat 2014 Perşembe 14:37 - Son Güncelleme 13 Şubat 2014 Perşembe 15:14

Dinçay: "Hem kadınlarda hem erkeklerde Avrupa şampiyonu olacağız."

Avrupa kupalarında hem erkek hem de kadın voleybol takımları yarı finale yükselen Fenerbahçe Kulübü'nün voleyboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hakan Dinçay, Avrupa'da bu sezon iki takımın da kupayı kazanacağına inandıklarını söyledi.

Dinçay yaptığı açıklamada, Erkekler Challenge Kupası'nda Belarus temsilcisi Stroitel'i eleyen Fenerbahçe Grundig'in tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında yarı finale çıktığını belirterek, "Sezon başında Balkan Kupası'nı aldık. Türkiye Ligi'nde de şampiyonlukta en büyük adayız. İnşallah bu sezon Challenge Kupası'nı Türkiye'ye getireceğiz" dedi.

Geçen sezon başarılı olamayan erkek voleybol takımında çok fazla değişiklik yapılmadığına dikkati çeken Dinçay, şöyle devam etti:

"Takımın yüzde 80, yüzde 90'ı aynı. Tabii ki burada antrenörümüzün net bir farkı var. Geçen sezon antrenörle oyuncular arasında bazı sıkıntılardan dolayı başarısız olduk. Bu seneki antrenörümüz daha önce oyuncularla beraber çalıştığı için iyi bir uyum sağladı. Ayrıca bu sezon takıma katılan Felipe Luiz Fonteles de çok büyük katkı sağladı. Şimdi takım yeni teknik ekiple başarıdan başarıya koşuyor."

Yarı finaldeki rakipleri Fransa'nın Nantes takımını da geçeceklerine inandığını kaydeden Hakan Dinçay, "Takımımız iyi oynadığı zaman rakibini geçeceğine yüzde 100 inanıyorum. Takım içinde kaliteli oyuncular var. Onlar oynadıkları zaman rakipleri izliyor. Finale gideceğiz, orada da hem ülkemizi hem Fenerbahçe'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz" ifadelerini kullandı.

- "Kadınlar bu sene CEV Kupası'nı alacak"

Hakan Dinçay, CEV Kupası'nda Çek Cumhuriyeti'nin Agel takımını her iki maçta da 3-0 yenerek yarı finale yükselen Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nın geçen sezon finalde kaçırdığı kupayı, bu sezon müzesine götüreceğine inandığını kaydetti.

CEV Kupası'nı geçen sezon finalde kaybettiklerini hatırlatan Dinçay, "Kadın voleybol takımımız daha da iyi olacak. CEV Kupası'nda geçen sene final oynadık. Bu sene inşallah kupayı müzemize götürmek istiyoruz. Bunu da başaracak güçte bir takımımız var. İyi bir teknik ekibimiz bulunuyor" şeklinde konuştu.

Hakan Dinçay, bu sezon sadece VakıfBank'a yenildiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bir tane mağlubiyetimiz var. Sezon başında VakıfBank'a yenilmiştik. Sezon başında takım yeniydi, antrenör ve teknik ekip değişmişti. Uyum için zaman gerekiyordu. Sezon başında VakıfBank rahat yenmişti. Aynı takım zaman içinde neler yapabileceğini gösterdi. İkinci yarıdaki VakıfBank maçında gerçek gücünü gösterdi ve rakibinin yenilmezliğine son verdi. Yarı finaldeki rakibimiz Azerbaycan'ın Azeryol Bakü takımını da geçeceğiz. Takım oynadıktan sonra yenemeyeceği ekip yok. Yeter ki o gün formda olsunlar. Hedefimiz geçen sene finalde kaybettiğimiz kupayı bu sene kazanmak."

- "Takımlar Avrupa'da başarı için kuruluyor"

Hakan Dinçay, Fenerbahçe'nin futbol kulübü değil, bir spor kulübü olduğunu kaydederek, "Hem Türkiye'de hem Avrupa'da başarılı olmak bizi mutlu ediyor. Amatör şubelerde hedef o kadar yükseldi ki takımlar Avrupa'da başarı için kuruluyor. Basketbolda, voleybolda Avrupa'da başarılar elde etmek, Fenerbahçe'yi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın tüm spor branşlarına destek verdiğini anlatan Hakan Dinçay, "Aşağı yukarı 12 yıldır voleybolun başındayım. Başkanımız voleybola hep destek verdi. Başkanımızın talimatıyla onun çizdiği yolda devam ettik. Tüm branşlarda Avrupa'da da başarı için çalışıyoruz. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum. O bir spor adamıdır" şeklinde konuştu.

Hakan Dinçay, kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara da teşekkür ederek, "Taraftarlarımızın arkamızda durması bizi mutlu ediyor. Bize verdikleri destek için de çok teşekkür ederim. Taraftarımız sadece bize değil camiamıza sahip çıkıyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
"Organizasyon tarihe geçecek"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz