Voleybol

"Türk voleybolu inanılmaz yükselişte''

23 Mart 2014 Pazar 13:42 - Son Güncelleme 23 Mart 2014 Pazar 13:50

Ateş: ''Yaptığımız işbirliği bizim için de son derece verimli ve güzel oldu"

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ile yaptığımız işbirliği bizim için de son derece verimli ve güzel oldu" dedi.

Ateş, DenizBank Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde bugün yapılacak üçüncülük ve final maçlarından önce TVF Başkent Voleybol Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, CEV Şampiyonlar Ligi'ne 3 yıllığına isimlerini verdiklerini belirterek, "Türk voleybolu inanılmaz yükselişte. Fabrika Voleybol adı altında yürütülen altyapı çalışmaları, Türk voleybolunun ileride ne kadar aydınlık bir geleceğe yürüdüğünün bir göstergesi" diye konuştu.

Lisanslı voleybolcu sayısında kadınların önde olduğunu dile getiren Ateş, "80 bine yakın kadın voleybolcumuz var ve sonuçları ortada. CEV Başkanı Andre Meyer'e teşekkür ediyorum. Yaptığımız işbirliği DenizBank Finansal Hizmetler Grubu için de son derece verimli ve güzel oldu. Türk sporunun gelişmesine katkıda bulunma misyonunda, bize voleybolda da bir kapı açtıkları için teşekkür ediyoruz. Bugün sağlam rekabet içeren maçlar izleyeceğiz. İyi olan kazansın" ifadelerini kullandı.

Tanıtım bütçelerinin yüzde 40'ının sponsorluk olduğunu dile getiren Ateş, şöyle devam etti:

"Aslında lokal olarak baktığımızda ülkemizde birinci sırada futbol var. Futbol diğer bütün amatör ve olimpik dalların finanse edilebildiği bir branş. DenizBank 13 yıldır hem şampiyon kulüplerin hem de anadolu kulüplerinin finansmanını üstleniyor. Kulüplerin sermaye piyasası faaliyetlerini tek başına götüren bir finansman kuruluşu bankayız. Şampiyonlar Ligi gibi çok sayıda Türk kulübünün yer aldığı bir lige sponsor olmak bizim için çok önemli. Ayrıca kamuoyunun bu branşa olan ilgisi oldukça fazla. Bu sponsorluğun dönüşünden oldukça memnunuz."

Andre Meyer

CEV Başkanı Andre Meyer ise bugün itibarıyla sezonu tamamladıklarını belirterek, "DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nin başarısını hep birlikte gördük. Şirketinize böyle güzel bir işbirliği için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

2013-2014 sezonundan oldukça memnun olduklarını dile getiren Meyer, şunları söyledi:

"Müsabakalara olan ilgi alaka giderek artıyor. Biz, bu yarışmaları daha ne kadar fazla rekabetçi hale getirebileceğimizle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Daha fazla takımla daha fazla maç yapılan bir sistem düşünüyoruz ama her durumda değişmeyen tek kriterimiz kalite. 14 yıl önce bu lige başladığımızda da ilk kriterimiz kaliteydi."

DenizBank ve Türkiye Voleybol Federasyonu'na (TVF) katkılarından dolayı teşekkür eden Meyer, "Bugün iyi olan kazansın" ifadesini kullandı.

Ateş ve Meyer, daha sonra, toplantıya katılan CEV Kıdemli Başkan Vekili Aleksandar Boricic ile TVF Başkanı Özkan Mutlugil ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Sıradaki Haber
Halkbank Şampiyonlar Ligi finalinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz