Voleybol

A Millilere İsveç şoku

24 Mayıs 2014 Cumartesi 21:17 - Son Güncelleme 24 Mayıs 2014 Cumartesi 21:20

2. tur elemeleri 1. turnuva maçında Türkiye, İsveç'e 3-0 yenildi.

2015 Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Erkekler Avrupa Şampiyonası 2. tur elemeleri 1. turnuva maçında Türkiye, İsveç'e 3-0 yenildi.

Danimarka'nın Slagelse kentinde yapılan F Grubu 1. turnuva maçlarının son gününde A Milli Erkek Voleybol Takımı, İsveç'e 3-0 mağlup olarak 5 puanda kaldı. İsveç ise puanını 4'e yükseltti.

Maça tutuk başlayan milliler, geriden geldiği ilk sete son bölümlerde ortak olmaya çalışsa da başarılı olamadı ve İsveç, seti 28-26 kazanarak 1-0 öne geçti.

Türkiye, varlık gösteremediği ikinci seti ise 25-16 kaybetti. Üçüncü sete istekli başlayan ancak skor üstünlüğünü koruyaman ay-yıldızlılar, İsveç'in farkı kapatmasına engel olamadı. İsveç, seti 25-20 maçı da 3-0 kazandı.

Öte yandan, A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Emanuele Zanini, üçüncü sette hakemlere yaptığı itirazlar sonucu kırmızı kartla cezalandırıldı. Zanini, maçtan sonra da uzun süre hakemlerle tartıştı.

İkinci tur maçları Belarus'ta

Türkiye, gelecek hafta ikinci tur maçlarını Belarus'ta oynayacak. 30 Mayıs'ta başlayacak ikinci turdaki ilk maçında Danimarka ile karşılaşacak milliler, ikinci gün İsveç, üçüncü ve son gün de ev sahibi Belarus ile mücadele edecek.

Salon: Antvorskovhallen

Hakemler: Maciej Twardowski (Polonya), Pasi Hakkarainen (Finlandiya)

İsveç: Anton Wijk Tegenrot, Nils Jon Marcus Nilsson, Wilheml Nilsson, Erik Sundberg, Arno Slipac, Dardan Lushtak (Peter Lundgren, Carl Ahremark, Staffan Blomgren, David Petterson, Martin Larsson, Andreas Eriksson)

Türkiye: Mustafa Koç, Turgay Doğan, Metin Toy, Baturalp Burak Güngör, Caner Çicekoğlu, Hasan Yeşilbudak (Yiğit Gülmezoğlu, Faik Samed Güneş, Ufuk Minici, Burak Mert, Yasin Aydın, Emin Gök)

Setler: 28-26, 25-16, 25-20

Süre: 88 dakika (37, 25, 26)

Sıradaki Haber
Milliler, Danimarka'yı rahat geçti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz