Voleybol

Filenin Sultanları doludizgin

02 Haziran 2021 Çarşamba 18:35 - Son Güncelleme 02 Haziran 2021 Çarşamba 22:09  |  Kaynak : TRT SPOR, AA

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Milletler Ligi'ndeki 6. maçında son olimpiyat şampiyonu Çin'i 3-0 mağlup etti. Bu galibiyetle Filenin Sultanları, 6'da 6 yaptı ve yoluna kayıpsız devam etti.

Ay-yıldızlı ekip, son dünya ve Avrupa şampiyonu Sırbistan, İtalya, Polonya, Kanada ve Almanya'nın ardından Çin'i de mağlup ederek 6'da 6 yaptı. Milliler, tarihinde ilk kez bir FIVB organizasyonundaki ilk 6 maçını da kazandı.

Milli takımda Ebrar Karakurt, Çin karşısında 17 sayıyla en skorer isim olurken, Meliha İsmailoğlu 14, Eda Erdem Dündar 13, Hande Baladın 10, Kübra Akman 7, Naz Aydemir Akyol 3 ve Tuğba Şenoğlu 1 sayıyla katkı sağladı.

Türkiye, FIVB Milletler Ligi'nin 3. haftasına 6 Haziran Pazar günü TSİ 14.00'te Tayland ile oynayacağı maçla başlayacak. Müsabaka TRT SPOR Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

Salon: Rimini

Hakemler: Anderson Caçador (Brazilya), Denny Francisco Cespedes Lassi (Dominik Cum.)

Çin: Duan Fang, Wang Yuanyuan, Yao Di, Liu Yanhan, Gao Yi, Li Yao, Li Lin (L), (Mengjie Wang (L), Liu Xiaotong)

Türkiye: Naz, Meliha, Kübra, Ebrar, Hande, Eda, Ayça (L), (Tuğba, Cansu, Meryem)

Setler: 15-25, 23–25, 21-25

Süre: 1 saat 36 dk

Lig formatı

A Milli Takım'ın yanı sıra ABD, Almanya, Belçika, Brezilya, Çin, Dominik Cumhuriyeti, Güney Kore, Hollanda, İtalya, Japonya, Kanada, Polonya, Rusya, Sırbistan ve Tayland'ın yer aldığı FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde takımlar 15'er maç oynayacak.

Yapılan karşılaşmaların ardından puan cetvelinde ilk 4'te yer alan ülkeler, finallerde mücadele etme hakkı kazanacak. 2021 Voleybol Milletler Ligi Finalleri, 24-25 Haziran'da gerçekleştirilecek.

FIVB Voleybol Milletler Ligi, geçen sene yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yapılamamıştı. 2018'den bu yana Voleybol Milletler Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda Türkiye, ilk yılda ikincilik, ikinci yılda dördüncülük elde etmişti.

Sıradaki Haber
Filenin Sultanları 5'te 5 yaptı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz