Voleybol

VakıfBank, Kara Bajema’yı transfer etti

14 Haziran 2022 Salı 15:42 - Son Güncelleme 14 Haziran 2022 Salı 16:29  |  Kaynak : TRT SPOR

Voleybolda 2022-2023 sezonu kadro yapılanmasını sürdüren Misli.com Sultanlar Ligi ekibi VakıfBank, ABD’li yıldız Kara Bajema'yı kadrosuna kattı.

Geride kalan sezonda Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonu olan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, ABD'li oyuncu Kara Bajema'yı transfer etti.

Sarı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, son olarak Polonya'nın Developres Rzeszow ekibinde forma giyen 22 yaşındaki smaçör ile anlaşmaya varıldığı bildirildi.

VakıfBank'ın yeni transferi Kara Bajema kimdir?

24 Mart 1998’de, ABD’nin Washington eyaletinde Bellingham şehrinde dünyaya gelen Kara Bajema, voleybolla lisede tanıştı. Profesyonel kariyerine adım atmadan önce basketbol da oynayan Bajema, voleybol kariyerine Washington Üniversitesi’nde orta oyuncu olarak başladı. Daha sonra smaçör mevkiine geçen oyuncu 2020 yılında ülkesinden ayrılarak İtalyan temsilcisi Pomì Casalmaggiore’ye transfer oldu. Bir sezon İtalya’da oynadıktan sonra ise Bajema, geçtiğimiz sezonu Polonya ekibi Developres Rzeszow’da geçirdi.

188 cm boyundaki oyuncu geçtiğimiz sezon Polonya temsilci ile Polonya Süper Kupası, Polonya Kupası ve Polonya Ligi şampiyonluğu yaşarken; Polonya Kupası En Değerli Oyuncusu ödülünün de sahibi oldu.


 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz