Tenis

Ivanovic ve Safarova yarı finalde

02 Haziran 2015 Salı 17:31 - Son Güncelleme 02 Haziran 2015 Salı 17:37

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda heyecan sürüyor.

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınların 7 numaralı seribaşı Ana Ivanovic, 19 numaralı seribaşı Elina Svitolina'yı, 13 numaralı seribaşı Lucie Safarova da 21 numaralı seribaşı Garbine Muguruza'yı 2-0 yenerek adlarını yarı finale yazdırdı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvadaki tek kadınlar çeyrek final maçında, kariyerindeki tek "grand slam" şampiyonluğunu 2008'de burada kazanan Sırp Ana Ivanovic ile ilk defa bir "grand slam" çeyrek finalinde boy gösteren Ukraynalı Elina Svitolina karşılaştı.

Zayıf bir servis performansı sergileyen 20 yaşındaki rakibine, puan kazandıran vuruşlarda (winner) 37-8 üstünlük sağlayan Ivanovic, 6-3 ve 6-2'lik setlerle korttan 2-0 galip ayrıldı.

27 yaşındaki tenisçi böylece 2008'den bu yana ilk kez bir "grand slam"de yarı finale yükseldi.

Safarova ilk defa son 4'te

Kadınlardaki diğer çeyrek final mücadelesinde son şampiyon Maria Sharapova'yı eleyen Çek Lucie Safarova ile 2014 Fransa Açık'ın 2. turunda 1 numaralı seribaşı Serena Williams'ı eleyerek dikkatleri üzerine çeken 21 yaşındaki İspanyol Garbine Muguruza karşı karşıya geldi.

"Tie break"e giden ilk sette daha az hata yapan Safarova, Muguruza'ya 7-3 üstünlük kurdu ve 1-0 öne geçti. Daha iyi servis karşılayan Safarova, rakibinin yine daha fazla basit yaptığı 2. seti de 6-3 kazanarak Roland Garros'ta ilk defa son 4 isim arasına kaldı.

Safarova, yarı finalde Ivanovic'in karşısına çıkacak.

Sıradaki Haber
Tek erkeklerde sürpriz yaşanmadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz