Basketbol

Şimdi neredeler: Pero Antic

28 Şubat 2021 Pazar 13:07 - Son Güncelleme 28 Şubat 2021 Pazar 14:18  |  Kaynak : TRT SPOR

Makedon basketbolunun yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan ve ülkemizde giydiği Fenerbahçe Beko formasıyla, ilk kez bir Türk takımının Avrupa Ligi'ni kazanmasında rol oynayan 38 yaşındaki Pero Antic şimdi nerede, ne yapıyor?

Profesyonel basketbol kariyerine 1999 yılında ülkesi ekiplerinden KK Rabotniçki formasıyla başlayan Antic, 2001'de Yunanistan’ın AEK ekibine transfer oldu. AEK formasını 4 sezon boyunca giyen Makedon pivot, burada Yunan ligi şampiyonluğu yaşadıktan sonra Sırp temsilcisi Kızılyıldız'a katıldı. Takımıyla Radivoj Koraç Kupası kazanma başarısını gösteren Pero, 2007-2008 sezonunda Bulgaristan'ın yolunu tuttu. Bir sonraki durağı olan Rus'da Spartak St. Petersburg'da gösterdiği performansla Avrupa'nın önemli takımlarının dikkatini çeken Antic, Yunanistan'ın ekol takımlarından Olimpiakos'a katıldı. Yunan ekibiyle üst üste iki sene Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan Makedon yıldıza 31 yaşında NBA kapıları açıldı. 2 sene boyunca Atlanta Hawks'da oynayan Antic, 2015'te Fenerbahçe ile iki yıllık sözleşme imzalayarak Avrupa'ya dönüş yaptı.

Fenerbahçe ve Avrupa Ligi şampiyonluğu

Ülkemizde Fenerbahçe forması giydiği sürede iki sene üst üste Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu yaşayan Antic, aynı zamanda 2017 yılında en büyük basketbol organizasyonlarından biri olan Avrupa Ligi'nde, ilk kez bir Türk takımının zafere ulaşmasında önemli rol oynadı.

Fenerbahçe'de geçirdiği başarılı yıllardan sonra Kızılyıldız'a geri dönen ve basketbolu orada bırakan Pero Antic, şu anda Makedonya Basketbol Federasyonu Başkanlığı yapıyor. Antic ayrıca ülkesinin Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı olarak da görevini sürdürüyor.

Sıradaki Haber
Pınar Karşıyaka ikinciliği korumak istiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz