Basketbol

''Sezon devam etmeyecek gibi gözüküyor"

13 Mayıs 2020 Çarşamba 15:16 - Son Güncelleme 13 Mayıs 2020 Çarşamba 15:22

Anadolu Efes Genel Direktörü Alper Yılmaz, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun ligleri sona erdirerek doğru bir karar aldığını belirtti. THY Avrupa Ligi hakkında da konuşan Yılmaz, "Sezon devam etmeyecek gibi gözüküyor" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun ligleri sona erdirme kararını yorumlayan Yılmaz, "Tabii sezonun oynanarak bitirilmesini tercih ederdik ancak maalesef bu mümkün olmadı.” ifadelerini kullandı.

Teknik ekip ve oyuncuların bu karara hazırlıklı olduğunu belirten Yılmaz, "Doğru şartlar oluşmadan basketbolun oynanmamasında hepimiz hemfikiriz. Ergin hoca, maçların oynanmasını isterdi ama onun da insan sağlığını önemsediğini ve oyuncularının veya basketbol ailesinden herhangi birinin riske atılmasını istemediğini biliyorum.” dedi.

Alper Yılmaz, THY Avrupa Ligi'nde sezonun geleceğine ilişkin ise "10 ülkeden 18 farklı takımın biraraya gelmesi çok ciddi bir organizasyon. Rusya'da durum kötüleşiyor ve pek çok yabancı oyuncu salgının merkez üssü olan Amerika Birleşik Devletleri'nden dönecek. Bu nedenle sezonun yeniden başlaması zor görünüyor" şeklinde konuştu.

Avrupa Ligi'nde sezon sona ererse transfer çalışmalarına başlayacaklarını belirten Yılmaz, hedeflerinin kadroyu korumak olduğunu söyledi.

Yayın, sponsorluk ve bahis gelirlerinde önemli bir düşüş yaşandığını belirten tecrübeli yönetici, gelecek sezon dünya basketbolunda ciddi bir küçülme beklediğini ifade etti.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Spanoulis son 10 yılın takımına seçildi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz