Placeholder Broadage Row
9 yıl önce ne dediyse yaptı

Carlos Alcaraz, Fransa Açık'ta (Roland Garros) tarih yazdı. İspanyol raket, henüz 12 yaşındayken hayalini kurduğu iki büyük turnuvada zirveye çıktı. Gelin toprak kortun veliahtının başarıya ulaşan yolculuğuna birlikte bakalım...

- İsmin

- Carlos Alcaraz

- Yaşın

- 12

- Profesyonel olursan hayalin nedir?

- Roland Garros ve Wimbledon'u kazanmak...

Yukarıdaki diyalog 9 yıl önceye ait... Diyalogun baş kahramanı, önce Wimbledon'da ardından Roland Garros'ta hayali gerçekleştirdi.

Alcaraz

Eski koçu Carlos Santos ile Champ de Mars çimlerinde oturup turnuvayı takip eden bu çocuk, Fransa topraklarında artık başroldeydi. Kupayı aldığında ona sımsıkı sarılması ise birçok şeyi anlatıyordu...

Carlos Alcaraz

Roland Garros'ta tarihi bir final geride kalırken, akıllara kazınan işte bu anlar oldu..

Carlos Alcaraz'ın final biletini alması ise kolay olmadı. Çünkü önce güçlü rakibi Jannik Sinner'ı yarı finalde elemesi gerekiyordu. Gözler ilk olarak final tadındaki karşılaşmaya çevrildi.

Nefes kesen bilek güreşi

Alcaraz Sinner

Toprak kortun veliahtı Alcaraz, turnuvanın ardından dünya 1 numarasına yükselecek Sinner'ı geçip, hayalini gerçekleştirebilecek miydi? Şampiyonluğun en büyük iki adayı, kortta adeta fırtınalar estirdi. Maçın temposu ve heyecanı, adı gibi en yüksek seviyedeydi.

5 setin sonunda Sinner'in çabası karşısında hiç geri adım atmayan Alcaraz, maçı 3-2 kazandı. İspanyol tenisçi, böylece kariyerinde ilk kez Roland Garros'ta finale çıktı.

21 yaşındaki tenisçi, Fransa topraklarında en büyük sınavlarından birini geride bıraktı. Sıra geldi en önemli ve son sınava; artık final zamanıydı...

Phippe Chatrier kortunda Alexander Zverev, adeta bir gladyatör gibi karşısına dikildi. Tenisseverler raketlerini kuşanmış iki tenisçinin müthiş düellosuna tanıklık etti.

Maçta öne çıkan anlardan biri; 5-2 gerideyken, 7-5'le üçüncü seti alan Zverev'in performansı oldu. Durum 2-1 olmuş ve Alman raket rüzgarı arkasına almış gibi görünüyordu. Ancak Alcaraz'ın başka bir planı vardı.

Planı işledi ve Zverev'i de yıktı

Alcaraz Zverev

İspanyol raket, ustaca oyunu ile 4'üncü setin sonunda durumu 2-2'ye getirdi. Artık Roland Garros'un şampiyonu beşinci ve son sette belirlenecekti.

Son seti 6-2 maçı da 3-2 kazanan Alcaraz, hayallerin gerçeğe dönüştürdü. Kariyerinin ilk Roland Garros zaferine uzanan Toprak kort krallığının veliahtı İspanyol raket, zaferini kutlarken adeta toprak kortla bütünleşti.

Carlos Alcaraz

Bu zaferle tarihe geçti

2022 Amerika Açık ve 2023 Wimbledon'dan sonra bu şampiyonluk, bir ilki de beraberinde getirdi. İspanyol tenisçi, tarihte 3 farklı zeminde grand slam zaferi yaşayan en genç oyuncu oldu.