Detay

Altın jenerasyonun ışıltılı golcüsü: Isaac Thelin

08 Mart 2021 Pazartesi 22:06 - Son Güncelleme 27 Mart 2021 Cumartesi 20:11  |  Kaynak : TRT SPOR

Kasımpaşa performansı ile isminden söz ettiren Thelin, birkaç yıl önce Malmö ve İsveç futbolunun son yıllarındaki en iyi jenerasyonunun üyelerinden biriydi. “Zlatan’ın varisi” olarak gösterilen yıldızın hikayesine göz atalım...

Isaac Kiese Thelin, İsveç futbolunun en önemli potansiyellerinden biriydi. Avrupa şampiyonu olan İsveç 21 Yaş Altı Milli Takımı’nın skor ayaklarından biri olan golcü, Malmö için de büyük anlam ifade ediyor.

Birkaç yıl önce, hem kulübünün hem de ülkesinin son yıllardaki en potansiyelli kadrolarında büyük bir gelecek umudu olarak ışık saçan Thelin’in o yıllarına göz atalım...

Malmö’den çıkan starlardan biriydi

Isaac Thelin, Malmö takımına 2014 yazında katılmıştı. Burada kaldığı kısa sürede 14 maça çıkan ve 6 gole direkt katkıda bulunan genç yıldız, Avrupa futboluna iz bırakacak isimlerle birlikte oynadı.

Malmö’nün o dönemlerde kadro lideri, şu sıralar Leipzig’te forma giyen Emil Forsberg’di. Ekipte, Roma macerası yaşayan ve Everton’da ter döken file bekçisi Robin Olsen de bulunuyordu. Takımın savunmacılarından Filip Helander’in yolu daha sonrasında Glasgow Rangers’a düşmüş, o günlerdeAvrupa’da etkileyici bir kariyeri olacağı düşünülen Yoshimar Yotun da takıma katılmıştı.

Malmö kadrosunun iki ismi, Tokelo Rantie ve Johan Dahlin, ilerleyen yıllarda Gençlerbirliği formasıyla ülkemize gelecekti.

Yıldızlar topluluğu Fransa’ya karşı destan yazdı

2015 Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası elemelerine katılan İsveç, milli takımımızla aynı gruba düşmüştü. 2013’te başlayan eleme maçlarında Türkiye, Polonya ve Yunanistan’la kıyasıya mücadeleye giren kuzey ülkesi, son iki maçını kazanarak play-off oynamayı hedefliyordu.

Bakasetas’ın da formasını giydiği Yunanistan’a karşı mücadele eden İsveç, Thelin’in 2 gol attığı karşılaşmayı 3-0 kazandı. Son maçların ardından sarı-mavili ekibin play-off rakibi Fransa oldu.

Umtiti, Thauvin, Martial, Laporte, Kurzawa, Kondogbia, Tolisso, Mendy, Coman... Futbol otoritelerine göre dünyanın en iyi jenerasyonu olarak gösterilen Fransa 21 Yaş Altı Milli Takımı, kağıt üzerinde ağır basıyordu. Nitekim, ilk maç 2-0’lık skorla “Horozlar”ın üstünlüğüyle tamamlanmış, rövanş öncesi İsveç’in umudu çok azalmıştı.

Victor Lindelöf, John Guidetti ve eski Beşiktaşlı Alexander Milosevic’in de boy gösterdiği İsveç ekibi, rövanş maçında Thelin’in golüyle 1-0 öne geçerek umut tazeledi. Birkaç dakika sonra yeniden sahne alan Kasımpaşa’nın golcüsü, Fransa’ya karşı toplam skorda eşitliği yakaladı. Maçın son bölümünde Thelin’in şovuna Lewicki de katıldı ve İsveç, rakibini 4-1 mağlup ederek şampiyona biletini aldı.

Portekiz’in yeteneklerini devirip şampiyonluğa ulaştılar

Avrupa Şampiyonası’nın açılış maçında İtalya’ya karşı galibiyet golünü kaydeden Thelin ve arkadaşları, İngiltere ve Portekiz maçlarından bir puan çıkararak yarı finale yükseldi. Yarı finalde, bir diğer kuzey ülkesi Danimarka’yı 4 golle geçen sarı-mavililer, finalde tekrar Portekiz’in rakibi oldu.

Portekiz 21 Yaş Altı kadrosunda, Bernardo Silva, Raphael Guerreiro, William Carvalho, Ruben Neves, Joao Cancelo, Ricardo Pereira, Joao Mario gibi Avrupa futboluna damga vuracak, hatta bir kısmı kısa süre sonra A Milli seviyede Avrupa şampiyonu olacak yıldızlar vardı. 90 dakika boyunca kalesini kapatan, 120 dakikayı da 0-0’le geçen İsveç, penaltılarla maçı ve şampiyonluğu kazanmayı başardı. İkinci penaltıda topun başına geçen Thelin, şampiyonluğu perçinleyen gollerden birinin altına imzasını attı.

“Yeni Zlatan” geliyor

2015 yazında Isaac Thelin, isminin Türk takımlarıyla anıldığı dönemde “Yeni Zlatan” olarak lanse edilmişti. İsveç’in yerel medya organları da, çeşitli haberlerle Zlatan’dan sonra boşluğu Isaac Thelin ve Alexander Isak’ın dolduracağına emindi.

Golcü futbolunun Bordeaux’daki kariyer çizgisi, beklendiği gibi görkemli olmadı. Anderlecht ve Leverkusen maceraları da yaşayan Thelin, Waasland-Beveren’de çok başarılı bir grafik çizmiş, 2020 yılında yeniden Malmö’ye dönmüştü. Malmö’deki 2. döneminde 25 maça çıkan ve 18 kez tabelayı değiştiren Thelin, Ocak aynda kiralık olarak Kasımpaşa kadrosuna katıldı.

Kasımpaşa'da şu ana kadar gösterdiği performansla dikkat çeken Thelin, taraflı tarafsız pek çok futbol izleyicisinin beğenisini toplamaya devam ediyor.

Sıradaki Haber
Manchester United'ın maestrosu: Bruno Fernandes
Yükleniyor lütfen bekleyiniz