Detay

Şimdi neredeler: Bülent Akın

18 Nisan 2022 Pazartesi 10:20 - Son Güncelleme 18 Nisan 2022 Pazartesi 10:57  |  Kaynak : TRT SPOR

Galatasaray'da Süper Kupa ve Süper Lig şampiyonluğu yaşayan 43 yaşındaki eski önlibero Bülent Akın, şu anda ne yaptığı ile hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerine dair TRT SPOR Dijital ekibine özel açıklamalarda bulundu.

Belçika doğumlu olan Bülent Akın, futbol hayatına Anderlecht'te başladıktan sonra henüz 19 yaşında Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Başkent ekibinin haricinde Salihlispor ve Denizlispor'da da oynayan Akın, 2000 yılında büyük umutlarla Galatasaray'ın kadrosuna katıldı.

Sarı kırmızılı ekipte başarılı maçlar ortaya koyan eski önlibero, bir süre sonra yaşadığı sakatlıkların etkisiyle düşüş yaşadı ve 2002'de Bolton Wanderers'a imza atarak İngiltere'nin yolunu tuttu. Ada macerasının ardından tekrar Gençlerbirliği kadrosuna katılan oyuncu ülkemize geri döndü.

Ligimizde birçok farklı takımın formasını terleten Bülent Akın, 2012 yılında Kızılcahamamspor'da oynadığı sırada aktif kariyerini noktaladı. Futbolu bıraktıktan sonra sporun içinde kalmaya devam eden eski ön libero; Eskişehirspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği'nde yardımcı antrenör olarak görev aldı.

Konyaspor'da ayrıca bir dönem Sportif Direktörlük de yapan Akın, kısa bir süre Makedon temsilcisi FC Shkupi'yi çalıştırdı. Başarılı eski ön libero, şu anda ne yaptığının yanı sıra hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerine dair TRT SPOR Dijital ekibine özel açıklamalarda bulundu.

Öncelikle içeriğimize paralel olarak şunu soralım. Bülen Akın şu anda nerede, neler yapıyor?

Bülent Akın: Şu anda 3. Lig'de yer alan Kahta 02 Spor'u çalıştırıyorum. 12 puanla aldık kulübü ve 32 puana yükselttik. Düştü gözüyle bakan takımı canlandırdık. Ayrıca iç mimarlık ve mobilya hizmeti veren bir firmanın kurucu ortağıyım.
Sezon içerisinde Boluspor ve Tuzlaspor ile görüştüm, imza aşamasına da geldik ancak son anda olmadı. Konyaspor'da sportif direktörken seçmeler düzenliyordum. Adıyaman'dan bir grup gelmişti. O vesileyle 2014'te tanıştığım arkadaşla hiç iletişimi kesmedik. Bir gün aradı hocam sen son şansımızsın bu teklifi kabul et yoksa düşeceğiz diye. Ben de korkmadan kabul ettim. Geldiğimizde Kahta 02, 17. sıradaydı. Bazı hocalar hayır derdi ama biz hiç korkmadan kabul ettik. 20 puan topladık. Diğer hocaların sezon başından beri topladığı tüm puanın ben 13 maçta iki katını topladım.

Teknik direktörlük kariyeriniz sizce nasıl gidiyor, gelecek adına beklentileriniz ve istekleriniz neler?

Bülent Akın: Futbolcuyken sıfırdan başlayıp 2. liglerden yükseldik. Hocalıkta da herhalde böyle olacak. İngilizce ve Fransızca biliyorum. Ersun Yanal'ın ve Mesut Bakkal'ın yardımcılığını yaptım. Makedonya'da FC Shkupi'de teknik direktörlük deneyimim oldu. Lucescu milli takımın başına geçtiğinde de çeşitli nedenlerden son anda imzadan döndük. Yardımcısı olacaktım. Bundan sonraki süreç bizi nereye götürür bilinmez. Kahta 02'yi ligde tutarsak şampiyon olmuş kadar sevineceğim. Kulübün imkanları çok kısıtlı. Buradan 2000'li genç futbolcular çıkartırsak kendimi çok başarılı göreceğim. Hedefimiz tabiki yukarılarda olmak.

Kendi mevkinizde şu an oynayan aktif futbolculardan en çok hangisini beğeniyorsunuz?

Bülent Akın: Türk olarak kendi mevkimde beğendiğim orta saha açıkçası yok. O mevkide genel olarak bir eksiklik görüyorum. Yabancı isimlerden ise Crespo inanılmaz bir orta saha. Onu çok beğeniyorum. Galatasaray'da da bu pozisyon bu sezon çok büyük eksik. Galatasaray orta sahasını öyle bir adamla zenginleştirseydi çok farklı olabilirdi. Galatasaray, benim tarzımda bir oyuncunun eksikliğini arıyor.

Futbolcuyken idolünüz var mıydı? Teknik direktörken şu an örnek aldığınız, tarzını kendinize yakın hissettiğiniz biri var mı?

Bülent Akın: Futbolcuyken idolüm Zinedine Zidane'dı. Şu anda Antonio Conte'nin antrenörlüğü çok hoşuma gidiyor. Bir de Tomas Tuchel'i sayabilirim.

Aynı saha içerisinde yer aldığınız en özel oyuncu?

Bülent Akın: Rakip olarak kesinlikle Rivaldo. Barcelona'nın şu anki hocası Xavi'yi de söyleyebilirim. Aynı takımda oynadıklarımdan da Hagi'yi söylemezsek olmaz.

Kariyerinizin en özel anı?

Bülent Akın: Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamak. Süper Kupa zaferinden bile daha özeldi benim için.

Kariyerinize dair en büyük pişmanlığınız?

Bülent Akın: İngiltere'ye, Galatasaray'da biraz daha oynayıp tecrübe kazanıp gidebilirdim. Premier Lig'e daha olgun gitmek isterdim.

Ciddi sakatlıkar yaşamasaydınız, kariyeriniz farklı bir yere evrilir miydi?

Bülent Akın: Kesinlikle. Futbolda parantez bacaklı olmak diye bir terim var. Benim dizimden sakatlanamama sebep oldu. Uzun vadede çok farklı yerlerde olabilirdim. Mesela o dönem 2002 Dünya Kupası kadrosunda yer alırdım diye düşünüyorum.

Son olarak sizin belirtmek istediğiniz, söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Bülent Akın: Türk futbolunun hem milli takım hem de kulüpler düzeyinde Avrupa ve Dünya'nın gerisinde kalması, organizasyon yapısı ve profesyonelliğe olan bakış açısı nedeniyle benim için tesadüf değil. Bu iki noktada da bir devrim yapmamızın gerektiğini düşünüyorum. 

Sıradaki Haber
15 yıllık tecrübe: Şener Gençtürk
Yükleniyor lütfen bekleyiniz