Diğer Sporlar

Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası başladı

10 Eylül 2021 Cuma 16:42 - Son Güncelleme 10 Eylül 2021 Cuma 16:44  |  Kaynak : AA

Mersin'in ev sahipliğinde 4. kez düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'nda 24 ülkeden 82 sporcu mücadele ediyor.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı İsmail Göktekin, organizasyon öncesi Mersin Olimpik Cimnastik Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na katılımın üst düzeyde olduğunu söyledi.

Organizasyona 59'u erkek 23'ü kadın 82 sporcunun katıldığını, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda mücadele eden bazı sporcuların katılamadığını ifade eden Göktekin, şöyle konuştu:

"Olimpik takımımız Tokyo'da yarıştı. Kızlarda Nazlı Savranbaşı ile 4 erkek sporcumuz yeni sezon hazırlıklarına gireceğimiz için burada yok. Diğer takım arkadaşları burada, Dünya Challenge Kupası'nda yarışıp finallere kalacaklarını umut ediyoruz. Final sonrasında da madalyanın iddialı isimleri arasında olacaklar."

Milli cimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı da ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirterek, "Yarışmaya hazırız. Final ve madalyayla taçlandıracağımıza inanıyorum. Herkese başarılar diliyorum." dedi.

Ay-yıldızlı sporculardan Sercan Demir de Slovenya'da düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'nda paralel bar aletinde altın madalya kazandığını anımsatarak, "Bu başarının devamını getirmek için buradayım. Takım olarak yapabildiğimiz kadar final yapmak ve sonrasında madalya kazanmak istiyoruz. Bunlar bizim Dünya Şampiyonası öncesi son deneme yarışmalarımız. Umarım güzel sonuçlarla buradan ayrılırız." diye konuştu.

Milli sporcu İlayda Şahin de uzun bir aradan sonra ilk kez yarışacağını dile getirerek, çok heyecanlı olduğunu ve elinden gelenin en iyisi yapıp madalya kazanmaya çalışacağını söyledi.

Milli cimnastikçi Mustafa Arca da Japonya'da yapılacak Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası öncesindeki organizasyonda başarı elde etmek istediklerini aktardı.

Eleme müsabakaları başladı

Basın toplantısının ardından düzenlenen açılış seremonisiyle Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası eleme yarışları başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çeşitli önlemlerle başlayan organizasyona, 24 ülkeden 82 sporcu katılıyor.

Salonda maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına ilişkin sık sık uyarı yapılıyor.

Sporcular, organizasyonun ilk gününde kadınlar ve erkekler kategorisinde gerçekleşen eleme müsabakalarında ter döküyor.

Türkiye'yi erkeklerde, Mustafa Arca, Sercan Demir, Kerem Şener, Mehmet Ayberk Koşak, Şevket Yıldız, Hamza Şamil Yılmaz, Onur Çelik, Hasan Bulut ve İlkay Uğuz, kadınlarda ise Göksu Üçtaş Şanlı, Cemre Kendirci ve İlayda Şahin temsil ediyor.

Organizasyonda bazı ülkelerin sporcularının da tecrübe kazanmaları için sıralama dışı yarışacağı öğrenildi.

Sıradaki Haber
Nagihan Tokmak, Avrupa şampiyonluğu için iddialı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz