Diğer Sporlar

TUR 2021'de son günün hikayesi

18 Nisan 2021 Pazar 20:00 - Son Güncelleme 18 Nisan 2021 Pazar 20:06  |  Kaynak : TRT SPOR

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 'muhteşem hikayesi', 25 takımdan 172 bisikletçinin çıktığı yolculukla Konya’dan başlayıp ülkemizin eşsiz güzelliklerine sahip güney sahillerini dolaşarak Kuşadası'nda sona erdi.

Rus yazar ve düşünür Lev Nikolayeviç Tolstoy der ki: “Tüm muhteşem hikâyeler iki şekilde başlar: Ya bir insan bir yolculuğa çıkar ya da şehre bir yabancı gelir”

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ‘muhteşem hikâyesi’, 25 takımdan 172 bisikletçinin çıktığı yolculukla Konya’dan başlayıp ülkemizin eşsiz güzelliklerine sahip güney sahillerini dolaşarak Kuşadası’nda sona erdi. Sporcular, Kapadokya’da kar, Alanya’da güneş, Fethiye’de bahar ve en son olarak Bodrum ile Kuşadası’nda rüzgar ve yağmuru gördüler. Sanki Tur boyunca arka planda Vivaldi’nin meşhur bestesi ‘Dört Mevsim çalmaktaydı. Hadi gelin İtalyan sanatçının bestesi eşliğinde bisikletin kavimler göçünün son etabı olan Bodrum – Kuşadası arasında neler yaşanmış birlikte bakalım.

Etap öncesi kovid testleri pozitif çıkan B&B Hotels takımı Tur’dan çekildiğini açıkladı. Daha önce Rally Cycling ekibi de yarıştan çekilmiş; böylece geriye kalan 23 takımdan 141 bisikletçi 160,3 kilometrelik parkurda pedal basmaya başladı. Bisikletçilerin hedefi Bodrum’dan başladıkları yarışı, Milas ve Söke üzerinden Kuşadası’nda tamamlamaktı.
Bodrum’dan Milas’a doğru etap ilerledikçe parkurda esen sert rüzgar yerini daha yavaş bir esintiye bırakmış, ancak bu kez de bulutlu hava ve zaman zaman çiseleyen yağmur nedeniyle bisikletçileri fazla risk almaktan alıkoymaktaydı. Yapılacak en ufak hata özellikle genel klasman liderliğini elinde bulunduran İspanyol Gallego ve takımı Fransız Delko için her şeyi berbat edebilirdi. 26 yaşındaki bisikletçinin gözü an be an kaçış yapan bisikletçilere çevriliydi ancak peloton ile kaçış grupları arasında çok fazla zaman farkları oluşmadı. Finişe 11 kilometre kala bisikletçiler atağa kalkınca ana grup tek parça halinde bitiş çizgisine yaklaşmaya başladı. Bitiş çizgisine doğru hafif hafif serpiştiren yağmura rağmen ön bölümdeki sprinterler pedallarına daha güçlü asılmaya başladı. Bakalım 8 günlük muhteşem hikâyenin kahramanı kim olacaktı?

Son iki yarışın galibi Jasper Philipsen ile birlikte Tur’da üç etap kazanan Mark Cavendish yine finişe neredeyse beraber girdi. Dünün aksine bu kez yaptığı atakla bitiş çizgisini önde geçen isim Deceuninck - Quick Step takımından Mark Cavendish oldu. Mücadeleyi 3 saat 24 dakika 38'lik derecesiyle ile kazanan Büyük Britanyalı sprinter Tur 2021’i dört etap zaferiyle tamamladı.

Gelelim muhteşem hikâyenin turkuaz formalı kahramanına… Tur 2021 öncesi yapılan tahminler, turu kazanacak bisikletçinin beşinci etap koşulduktan sonra belli olabileceği şeklindeydi. Kraliçe etabı olarak da adlandırılan Kemer-Elmalı (Göğübeli) etabını kazanan Delko takımının İspanyol sporcusu Jose Manuel Diaz Gallego yakaladığı avantajı diğer etaplarda da kullandı. Ve böylece tahminler tutmuş, Kraliçe etabının galibi 26 yaşındaki Gallego, 56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye bisiklet Turu’nun şampiyonu oldu.

Yolculuklar böyledir işte… Yolculuk biter ve sen artık o ‘eski sen’ değilsindir… Tur 2021 için kat edilen yaklaşık 1300 kilometrelik macera sonrasında yazılan muhteşem hikâyenin karakterleri olan sporcular, takımlar, organizasyon ekibi, Tur’u takip eden basın mensupları ve hatta siz değerli sporseverler bile o eski ‘biz’ değilizdir. Bisikletin kavimler göçünde bir yolculuğa çıkılmıştır ve Tolstoy’un dediği gibi ‘muhteşem bir hikâye’ yazılmıştır.

TRT SPOR ekibi olarak bu hikâyenin bir parçası olmak ve onu size aktarmaktan dolayı tüm ekip arkadaşlarım adına mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Tur 2022’de tekrar görüşmek dileğiyle, şimdilik hoşçakalın!
 

Sıradaki Haber
7. etapta da Jasper Philipsen sevindi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz