Diğer Sporlar

3 mili güreşçi yarı finale yükseldi

23 Nisan 2021 Cuma 17:44 - Son Güncelleme 23 Nisan 2021 Cuma 17:45  |  Kaynak : AA

Polonya'nın başkenti Varşova'da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil müsabakaları bugün başlarken, 3 milli güreşçimiz yarı finale yükseldi.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'yi 130 kiloda temsil eden Avrupa ve dünya şampiyonu Rıza Kayaalp ilk turda Ukraynalı Oleksandr Chernetskyi'yi 10-1, çeyrek finalde ise Rumen Alin Alexuc'u 8-0 sayı tuşuyla yenerek yarı finale yükseldi. Rıza Kayaalp yarı finalde Alman rakibi Eduard Popp ile karşılaşacak.

55 kiloda Ekrem Öztürk ise çeyrek finalde Ermeni rakibi Rudik Mkrtchyan'ı 5-4 yenerek yarı finale çıktı. Ekrem Öztürk yarı finale Belaruslu rakibi Artsiom Katsar ile karşı karşıya gelecek.

77 kiloda temsil eden Yunus Emre Başar ise ilk turda Ermeni rakibi Varuzhan Grigoryan'ı 9-0, çeyrek finalde ise Azerbaycanlı Sanan Suleymanov'u 8-5 yenerek yarı finale yükseldi. Yunus Emre Başar yarı finalde Ukraynalı Dmytro Pyshkov ile mücadele edecek.

63 kiloda mücadele eden mili güreşçi Abdurrahman Altan, Gürcü rakibi Leri Abuladze'ye 4-2 mağlup oldu. 87 kiloda Doğan Göktaş ise ilk turda Rus rakibi Milad Alirızaev'e 6-6 son puandan yenildi ve elendi.

Sıradaki Haber
Taha Akgül'den TRT SPOR'a özel açıklamalar
Yükleniyor lütfen bekleyiniz