Diğer Sporlar

Şaziye Erdoğan, Avrupa şampiyonu

28 Mayıs 2022 Cumartesi 19:39 - Son Güncelleme 28 Mayıs 2022 Cumartesi 23:57  |  Kaynak : TRT SPOR, AA

Milli halterci Şaziye Erdoğan, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Aynı klasmanda mücadele eden bir diğer sporcumuz Cansu Bektaş ise 2 gümüş madalya aldı.

Türkiye Halter Federasyonundan yapılan açıklamaya göre 39 ülkeden 326 sporcunun katıldığı organizasyonun ilk gününde, kadınlar 45 kiloda Şaziye Erdoğan ve Cansu Bektaş podyuma çıktı.

Milli halterci Şaziye Erdoğan, koparmada 73 kilo, silkmede 90 kilo ve toplamda 163 kiloyla 3 altın madalya alarak Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Aynı kategoride mücadele eden milli sporcu Cansu Bektaş ise silkmede 85, toplamda ise 153 kiloluk derecesiyle 2 gümüş madalya kazandı. Milli sporcu koparmada ise 68 kiloluk derecesiyle dördüncü oldu.

Organizasyonun yarınki müsabakalarında ise erkekler 55 kiloda Muammer Şahin, Muhammet Akkaya, 61 kiloda Ferdi Hardal, Kaan Kahriman, kadınlar 55 kiloda ise Duygu Alıcı podyuma çıkacak.

Bakan Kasapoğlu, Şaziye Erdoğan'ı tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde koparma, silkme ve toplamda 3 altın madalya ile Avrupa şampiyonu olan sporcumuz Şaziye Erdoğan'ı yürekten kutluyorum. Kazanılan altın madalyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Sıradaki Haber
Şaziye Erdoğan "yılın en iyi haltercisi" adayları arasında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz