Diğer Sporlar

Mersin'de triatlon heyecanı

05 Nisan 2022 Salı 11:22 - Son Güncelleme 05 Nisan 2022 Salı 11:27  |  Kaynak : AA

Avrupa Triatlon Birliği tarafından 16-17 Nisan'da Mersin'de gerçekleştirilecek Avrupa Triatlon Kupası yarışlarına 27 ülkeden yaklaşık 600 sporcunun katılması bekleniyor.

Türkiye Triatlon Federasyonunun (TTF) desteğiyle, Mersin'in Yenişehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek organizasyonun hazırlıkları sürüyor.

Dünyanın en iyi triatletlerinin sahne alacağı, Adnan Menderes Bulvarı ve sahil bandında yapılacak Avrupa Triatlon Kupası'nın parkurları belirlendi.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 27 ülkeden yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla, büyükler ve gençler kategorilerinde yarışılacak müsabakalarda, sporcular ilk olarak Fenerbahçe Meydanı'ndan denize girip 750 metre yüzecek.

Parkuru tamamlayan katılımcılar, denizden çıkarak değişim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürecek.

Etabı bitiren katılımcılar, son olarak 2 tur olacak şekilde 5 kilometre koşacak.

Aynı zamanda, organizasyon bünyesinde Avrupa Triatlon Gençler Kupası ile Türk sporcuların katılımıyla paratiatlon puanlı lig yarışları ve sprint müsabakaları da yapılacak.

Sıradaki Haber
Rıza Kayaalp ve Murat Fırat Ankara'da coşkuyla karşılandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz