Placeholder Broadage Row
Özel öğrencileri için okul bahçesini spor sokağına çevirdi

Amasya’da özel öğrencilere öğretmenlik yapan Levent Uzun, öğretmen arkadaşlarıyla 2 gün, 2 gece çalışarak okulun bahçesine oyun ve spor sokağı yaptı.

Osman Yıldırım Özel Eğitim Meslek Okulunda beden eğitimi öğretmeni olan Levent Uzun, özel öğrenciler için öğretmen arkadaşlarıyla okulun ön bahçesini 2 gün, 2 gece çalışıp, boyayarak oyun sokağı haline getirdi.

9 ay önce bu okula atandığını belirten Uzun, “Farklı çocuklarım, özel çocuklarım. İlk defa çalışacaktım. Öncelikle burayı sportif faaliyetlerde ayağa kaldırmaya kara verdik. Bu adımı atarken de 4 branşta yarışmaya karar verdik. Çocuklarımın motor ve zihinsel becerilerinde eksiklik hissettiğimden dolayı böyle bir oyun sokağı yapmaya karar verdim. Sağolsun öğretmen arkadaşlarım ve hizmetli arkadaşlarımla beraber bir ekip olarak, idare olarak. Bu işi başardık. Çok güzel bir ürün ortaya çıktı. Herkese çok çok teşekkür ederim. İnşallah özel çocuklarımda hem motor gelişimleri hem zihinsel gelişimlerine katkıda olacağına eminim.” dedi.

amasya

Okulu ziyaret eden Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Özel öğretmenlerimiz, güzel öğretmenlerimiz var. Bir özel eğitim okulundayız. Bahçemizin pırıl pırıl olduğunu görüyorsunuz. Gece 12’lere kadar bir öğretmenimizin, Levent hocamızın, etrafında bir çok desteği de sağlayarak gönlünü ortaya koyduğu renkli, güzel ve özel bir çalışma görüyoruz. Emeği geçenlere Levent hoca başta olmak üzere çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu oyun sokağı el ve motor becerilerini artıracak bovling, nefeslerini artırmak için köşe kapmaca, yön bulma ve reflekslerini arttırmak için pusula oyunu, yuvarlak oyunu, el becerilerini artırmak için merdiven oyun, basketbol sokağı, koşu alanı, Bowling, Curling ve Parkur yarışı gibi birçok oyun ve spor faaliyetini bir arada bulunduruyor. 

Etiketler